El Govern prioritza les converses amb “operadores internacionals” per davant d’Andorra Airlines

Gallardo explica que per iniciar el projecte de vols regulars des de l’aeroport de la Seu prefereixen companyies que donin “garanties” de “seguretat i continuïtat” a les rutes

El ministre Jordi Gallardo i el conseller de la Generalitat Damià Calvet en les instal·lacions de l'aeroport de la Seu.
El ministre Jordi Gallardo i el conseller de la Generalitat Damià Calvet en les instal·lacions de l'aeroport de la Seu. J. A. VILADOT / SFGA

El Govern busca una “operadora internacional” de “garanties” per impulsar els primers vols regulars a l’aeroport de la Seu d’Urgell. Aquesta és la prioritat que es marca ara mateix l’executiu. Per tant, i malgrat l’interès, encara sense proposta formal tot s’ha de dir, mostrat per Andorra Airlines, l’executiu prioritza altres opcions que, entenen, han de donar més seguretat en l’inici del projecte. Es vol minimitzar el risc d’haver de suspendre les línies al cap de poc temps de començar.

Així ho ha explicat a Altaveu el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Des del Govern, malgrat les darreres accions d’Andorra Airlines deixant clar que té interès important per impulsar activitat a l’aeròdrom alturgellenc, s’entén que, ara mateix, el que toca és anar sobre segur. És a dir, trobar una companyia potent per aquests primers vols regulars.

L'avió de CanaryFly llogat per Andorra Airlines i estacionat a la Seu.

Relacionat

Andorra Airlines: una declaració d’intencions sense cap proposta formal i encara menys escrita

Gallardo recorda que s’han analitzat possibles línies, entre elles les que connectarien amb Madrid, Lisboa i París. També d’altres sempre pensant en destins del territori espanyol “que puguin tenir retroalimentació turística i de negocis” amb el Principat. I la millor notícia és que “hi ha rutes que són rendibles i poden compensar aquelles que no ho són tant”, un fet que considera “molt important” de cara al projecte de convertir l’aeroport Andorra-la Seu en una instal·lació de referència.

Ara bé, perquè aquest desig es converteixi en una realitat, el Govern entén que cal apostar per companyies de prestigi. Per “operadors internacionals”, diu Gallardo, que “ens garanteixi que aguantarà en l’estat inicial i que no aturarà vols per tensions econòmiques o financeres”. I és que, remarca, el pitjor que podria passar seria començar amb les rutes i haver-les de suspendre al cap de poc temps, fet que sí que podria suposar un important fre de cara al futur. “No podem arriscar-nos”, recalca el titular d’Economia, ja que “necessitem garanties de seguretat i continuïtat”.

Sobre les possibles companyies que podrien arribar a operar a la instal·lació alturgellenca, el ministre posa en relleu que s’hi treballa i destaca el fet que, malgrat que pugui sembla el contrari, l’actual conjuntura provocada per la pandèmia del coronavirus suposa una bona oporutnitat. “Malgrat que el sector estar molt aturat, també està predisposat a valorar propostes des d’un aeroport més petit”, indica.

Comentaris (5)

Trending