Estrena de l’abonament d’autobús amb satisfacció, però sense presses

Aquest nou sistema que acaba d’entrar en vigor té un preu unitari de 30 euros i permet viatges il·limitats

Dos usuaris esperant l'autobús a la parada de la Dama de Gel
Dos usuaris esperant l'autobús a la parada de la Dama de Gel Pilar Candel

Quan se’ls pregunta als usuaris habituals del transport públic sobre el nou abonament, la resposta és pràcticament unitària, “ja era hora”. Un dels principals motius pels quals es va portar endavant aquesta modificació dels preus va ser que, per al 50% de la població el cost del bus era massa elevat. Ara se situa en 30 euros i el titular del tiquet compta amb viatges il·limitats.

Tot i això, en aquest primer matí de venda, sembla que la gent encara no s’ha animat del tot a adquirir-lo. Per l’estació nacional únicament una persona hauria recarregat amb aquesta nova tarifa abans de les 10. “Estic esperant a esgotar el saldo que em queda per poder fer-me amb ell”, indica una usuària que baixa de l’autobús des d’Encamp. No és l’única que fa aquest trajecte diàriament, un treballador afirma que, per a ell, aquest nou sistema “és un gran descans”. Aquesta és la tònica general quan es pregunta a tots aquells que esperen l’autobús dia sí, dia també. Fins i tot aquells a qui no els afecta aquest canvi, els jubilats, ho veuen amb bons ulls. “Per mi poden canviar el que vulguin perquè ho tinc gratuït, però està molt bé que responguin a les necessitats de la gent”.

“Era moment que algú reconegués a les persones que treballem i vivim en parròquies diferents”, ha indicat una usuària que fa el trajecte Incles – Andorra la Vella amb bastant assiduïtat. Així mateix, una netejadora de Caldea ratifica que era moment que Govern respongués a una necessitat clara. A la seva casa pagaven, mensualment, tres abonaments per poder anar a treballar des de Sant Julià. Ara, amb els nous preus, aquesta despesa es reduirà considerablement.


Un bus de línia regular estacionat davant de l'Estació Nacional d'Autobusos.

Relacionat

Abonament de bus mensual a 30 euros sense tenir clar quan es podrà compensar les companyies

A més d’aquesta enquesta que indicava la reticència dels usuaris a utilitzar transport públic degut al seu preu, s’afegeix la necessitat de reduir en contaminació, objectiu dintre de la implantació de la taxa verda. Sembla que, de moment, aquest missatge podria estar calant en algunes persones que pensen que, amb el nou preu, més gent s’animarà a deixar el cotxe a casa. “Sóc anti-pol·lució, però a causa de l’alt preu que pagava em plantejava comprar-me un cotxe, ara no ho faré”, afirma una noia abans de pujar a l’autobús.

Tot i que els usuaris estan satisfets i contents amb aquest canvi que ha implicat Govern, per a alguns d’ells és únicament un primer pas. “Els horaris deixen molt a desitjar i per als que l’utilitzem per treballar moltes vegades ens limita”, explicava una treballadora de Caldea. Ella, que és encarregada, ha de valorar aquesta variant per fer els quadrants i, assegura, és una problemàtica que afecta altres sectors com l’hostaleria. Tot i això, es mostra agraïda per la reducció, “ja que no ens rebaixen l’arrendament del pis, almenys ens redueixen el cost del transport”.

 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending