El primer vol Madrid-Andorra la Seu aterra a les 15 52 h amb 42 passatgers

Durat l’acte d’inauguració de la línia, que s’ha fet a l’aeroport de Barajas, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha augurat un camí “llarg i d’èxit”

Passatgers baixant de l'avió en el primer vol a l'aeroport d'Andorra-La Seu provinent de Madrid.
Passatgers baixant de l'avió en el primer vol a l'aeroport d'Andorra-La Seu provinent de Madrid. Altaveu

La línia Madrid-Andorra ja és una realitat. El primer avió que unirà l’aeroport de Barajas i el de la Seu d’Urgell ha arribat aquest divendres a la tarda a les 15.52 h a l’aeròdrom alturgellenc. Prèviament, les autoritats espanyoles i del Principat ha protagonitzat l’acte d’inauguració oficial dels vols. En ell, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha volgut mostrar convençut que s’inicia “un camí llarg i d’èxit”.

Un ATR 72-600 d'Air Nostrum amb 42 passatgers ha inaugurat i la ruta que uneix Andorra-La Seu d’Urgell amb Madrid. A l'acte celebrat a Barajas per a l'arrencada de la connexió ha intervingut la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, Raquel Sánchez, que ha estat acompanyada pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, desplaçat a Madrid per a l'ocasió juntament amb altres altres membres de l'Executiu. També hi han estat presents el president d'AENA, Maurici Lucena; el conseller de Presidència de la Comunitat de Madrid, Enrique López; i la regidora de Turisme de l'ajuntament de Madrid, Almudena Maíllo.

La ministra Raquel Sánchez ha destacat “l'encert d'aquesta nova connexió aèria, que servirà per unir més ambdós territoris i que, a més, ha comptat amb la participació conjunta dels sectors públic i privat”. Per a la ministra, es tracta d'“una fita que reforça les bones relacions i la connectivitat entre ambdós països”, en un sector, l'aeri, que “és clau a les comunicacions de països com Andorra i Espanya, on el turisme és fonamental a la seva economia”. Ha mostrat la seva disposició a continuar estrenyent les bones relacions amb Andorra a l'àmbit dels transports. “Espero que aquest primer vol entre tots dos països sigui la porta d'entrada de noves oportunitats per als nostres ciutadans”, ha afirmat.

Jordi Gallardo ha subratllat a l'aeroport de Madrid el fet que les connexions d'aquesta ruta permetran que viatgers de qualsevol part del món puguin descobrir el Principat d´Andorra i un territori com l´Alt Urgell i el Pirineu català. “Comencem aquesta aventura de la mà d'una companyia referent a l'àmbit de els vols regionals i ho fem convençuts que, en aquest projecte, no podíem tenir millor company de viatge”, ha explicat Gallardo, qui s'ha mostrat convençut que aquesta ruta “serà la primera de moltes més en el futur”. Certament, és un moment històric per a l'aviació comercial espanyola i també per a les relacions d´Espanya amb Andorra. Amb aquest vol després de gairebé quatre dècades, es recupera l'operació regular que connecta Andorra-La Seu d´Urgell amb altres aeroports espanyols.

Espot afirma que "l'aeroport ha de ser un eix vertebrador de l'activitat econòmica i de millora de la nostra competitivitat"

El cap de Govern, Xavier Espot ha rebut a peu de pista els passatgers d'aquest primer vol. Ha fet un recordatori de tot el procés per arribar a aquesta situació i ha dit que "aquesta instal·lació ha de ser una nova porta d'entrada per als visitants i ha de generar més oportunitats negoci per a Andorra i per a les comarques pirinenques veïnes". Espot ha afirmat que "l'aeroport ha de ser un eix vertebrador de l'activitat econòmica i de millora de la nostra competitivitat. Aquest equipament evidencia la capacitat d'Andorra per participar en la gestió compartida en matèria d'infraestructures". Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, ha destacat que és el tercer any que l'aeroport "acaba amb bones xifres, diria que unes 7.000 operacions. Avui és un dia històric ja que reiniciem després de 37 anys, l'activitat de vols regulars comercials". Entre els reptes de futur, Gavín ha destacat la necessitat de comptar amb un punt fronterer a la instal·lació.

El director comercial d'Air Nostrum, Juan Corral, ha tingut unes paraules de reconeixement per a tots aquells que han fet possible la posada en marxa de aquest enllaç aeri. “Ha estat l'esforç conjunt de molts el que ha permès que avui estiguem aquí inaugurant aquesta nova connexió". Tot i que el conveni establia l'inici d'operacions a partir de mitjans de gener, Air Nostrum va decidir incloure Andorra a la llista de destinacions amb operació especial per a aquest Nadal.

Així, als vols inaugurals d'aquest divendres els seguiran els del diumenge 19, dijous 23, diumenge 26, dijous 30, diumenge 2 de gener, dijous 6 i diumenge 9. A tots els casos, les sortides des de Madrid seran a les 14.30 hores i des d'Andorra-La Seu d´Urgell a les 16:50 hores. A partir del 14 de gener, la companyia reprendrà l'operació regular i operarà des de aleshores els divendres i els diumenges, amb els mateixos horaris que ara. El disseny de l'operació permet escapades de cap de setmana i estades més llargues.

Comentaris (4)

Trending