El bus gratuït entrarà en servei sense un acord total per compensar les concessionàries

Jover assegura que “s’estan fent passos” en positiu per arribar a una entesa amb les empreses i que es trobaran “punts de confort” per “guanyar temps en les negociacions”

Un bus a la rotonda de la Dama de Gel dirigint-se cap a Encamp.
Un bus a la rotonda de la Dama de Gel dirigint-se cap a Encamp. Toni Solanelles

El bus gratuït entrarà en servei l’1 de juliol perquè és una promesa pràcticament electoral (o electoralista) i perquè el Govern aplicarà el sí o sí. Però ara mateix ni està clar com funcionarà el sistema des del punt de vista logístic i sí està clar que abans de l’1 de juliol no hi haurà un acord tancat per compensar les companyies concessionàries. No en vista a la gratuïtat, sinó en relació amb la rebaixa aplicada des de fa nou mesos de l’abonament mensual, situat a 30 euros.

El que havia de ser el punt estrella del paquet de mesures per millorar el poder adquisitiu ha quedat relegat a un tercer o quart pla en la compareixença per presentar la ‘solució miracle’. Jover ha admès que és una qüestió d’una alta “complexitat” i que Transports està treballant en trobar la solució tècnica per l’adquisició dels bitllets gratuïts, que es podran obtenir tant via telemàtica com presencialment en els punts habituals. De moment, només hi ha un filtre: s’ha de demostrat la residència efectiva al Principat. En principi estarà acceptada la proposta de les companyies que una vegada es validi per primer cop un dels abonaments -no a la seva venda- l’administració ingressarà 30 euros per a la concessionària. Ara bé, veient com estan anant les coses… Amb tot, Jover ha assegurat que “estic observant bona voluntat”.

“S’estan fent passos” per arribar a una entesa, ha vingut a dir el ministre, que ha afirmat que aquests avenços, aquests “punts de confort”, haurien de permetre “guanyar temps en les negociacions”. Ara bé, el titular de Finances i portaveu governamental s’ha mostrat convençut que les concessionàries “en cap cas condicionaran a arribar a un acord definitiu” el fet de posar en marxa la gratuïtat del bus a partir de l’1 de juliol, perquè això anirà en contra de l’usuari.

Comentaris

Trending