El bus comunal de la Massana dobla el nombre d’usuaris

Fa uns mesos es va decretar la seva gratuïtat i el comú hi destina 27.000 euros en el pressupost del proper any

Comentaris

Una imatge d'un vehicle del bus parroquial de la Massana.
Una imatge d'un vehicle del bus parroquial de la Massana. COMÚ DE LA MASSANA

El bus comunal de la Massana ha doblat el nombre d'usuaris des que fa uns mesos, a partir de l'1 de setembre passat, es va decretar la seva gratuïtat. El comú inclou en el pressupost per a l'exercici vinent una dotació de 27 mil euros. 

Aquest mes, la corporació de la Massana va signar amb Govern n conveni de col·laboració per l’impuls d’un abonament únic del transport públic per a les línies nacionals i comunals. La signatura d’aquest conveni se suma als ja assolits amb els comuns d’Andorra la Vella, Ordino i darrerament, Sant Julià de Lòria. 

El conveni permet seguir fomentant l’ús del transport públic amb l’establiment d’una tarifa única i un sol abonament mensual únic del transport públic tant per a les línies nacionals com per a les línies comunals. Així, els usuaris que ja disposen de l’abonament mensual gratuït per a l’ús de les línies nacionals, sigui targeta o a través de l’applicació MOU_T_B, també poden utilitzar de manera gratuïta els busos comunals de la Massana. A més, també podran fer ús del bus comunal els bitllets senzills, tarja magna, tarja blava i bus jove.

Per fer front a la gratuïtat del servei a la sessió de comú del passat mes de juliol es va aprovar un suplement de crèdit destinat a la partida de transport públic parroquial, per un import de 6.000 euros. Si el comú no havia aprovat abans aquesta mesura és perquè l'actual concessionària havia guanyat el concurs per davant d'una altra empresa que l'havia ofert gratuït però amb un cost molt més elevat. En aquest sentit, la corporació no podia pagar igual o més que l'oferta que havia fet aquella empresa per oferir ara els viatges gratuits perquè corria el risc que s'impugnés tot el procés.

 

Comentaris (3)

Trending