Tràmits recupera la normalitat i altres departaments van ‘reviscolant’ més lentament

El Govern dóna per solucionada la incidència informàtica després de tres dies de ‘caiguda’ del principal sistema de recopilació i gestió de dades de l’administració central

-
-
El departament de tràmits de l’administració central ha tornat a la normalitat poc després d’obrir al públic aquest matí. El Govern ha donat ja per solucionada la incidència informàtica que durant pràcticament tres dies sencers ha afectat de manera molt important no només l’edifici administratiu de Prat de la Creu sinó molts altres departaments. Fins i tot institucions comunals han vist alterada la seva feina per aquesta pana informàtica.

Tràmits obrirà aquest dijous fins a les 6 de la tarda i demà, divendres, fins a 2/4 de 5. Alhora, tots els tràmits que no superin els 50 euros es faran de forma gratuïta. La decisió adoptada pel consell de ministres intenta pal·liar les dificultats i els perjudicis que l’averia informàtica hagi pogut causar als administrats els darrers dies. Probablement, la d’aquestes últimes jornades és la problemàtica generalitzada més greu que ha afectat el Govern amb incidència respecte del públic.

Tècnics francesos d’IBM s’han hagut de desplaçar -ho van fer dimarts- fins al Principat per atacar el problema, que afectava el sistema AS400, un model que diversos experts consideren del tot obsolet i que, encara ara per ara, es manté com la principal eina informàtica de l’administració en matèria de recopilació i gestió de dades de l’administració central. De fet, d’una manera o altra, en major o menor mesura, tots els departaments en depenen. Tràmits, del tot. I és on s’ha focalitzat a rehabilitar el sistema atès, també, que és el que més incidència té vers el públic en general.

A poc a poc, suposadament, s’haurien d’anar restablint les connexions des del nou servidor AS400, que s’ha hagut de replicar després de l’avaria que hauria deixat ‘fora de joc’ l’altre servidor d’aquest sistema de què disposava fins ara el Govern, amb d’altres departaments que encara no haurien recuperat totalment la normalitat. Diverses fonts consultades han assegurat que internament no s’ha donat encara cap explicació detallada de què ha passat i què ha calgut fer.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending