Els banders han de tornar a capturar, ara a Escaldes, el 'voltor urbà' poques hores després d'alliberar-lo

(AMB VÍDEO) Experts del departament de Fauna han tornat a la muntanya l’exemplar jove aquest matí però els banders han hagut de recollir-lo al Clot d'Emprivat

-
-
Poques hores després que experts del departament de Fauna hagin alliberat al medi natural l’exemplar de voltor jove que dimecres al migdia va acabar entre caient i ‘aterrant’ al bell mig de la plaça de la Rotonda, a Andorra la Vella, els banders l'han hagut de tornar a capturar, ara al Clot d'Emprivat, a Escaldes. En principi, ni després de l'aterratge de dimecres ni després de la visita de nou als nuclis urbans l'au no hauria patit cap mena de lesió.

Si no hi ha cap contraindicació en les properes hores, els experts en fauna del ministeri de Medi Ambient tornaran a alliberar aquest dissabte l'animal al medi natural. Els banders que han anat a recollir el rapinyaire al Clot d'Emprivat, a l'entorn d'una parcel·la on s'està fent un nou projecte constructiu, no han tingut cap dubte que es tractava del mateix exemplar que havien captura dimecres a la Rotonda. L'avís ciutadà ha alertat el cos de banders.

No és gens habitual que aquest tipus d'animals s'acostin tant en nuclis habitats, menys quan en principi a la muntanya tenen el menjar suficient. Encara que l'au en qüestió no ha mostrat cap d'aquests dos dies signes de virulència, els voltors, especialment els adults, poden arribar a ser agressius. En principi els experts no donen major importància al fet que l'animal hagi aterrat en dues ocasions per la vall central, però sí que s'activaran altres mesures si un cop alliberat, demà, hi torna a haver alguna altra incidència.

Dimecres, el voltor va estar durant una bona estona aturat en el teulat d’un edifici de la mateixa plaça. Quan es va disposar a intentar emprendre el vol no ho va poder fer i va acabar al bell mig de la plaça. Tres factors s’haurien aliat perquè l’intent d’emprendre el vol resultés fallit: la manca d’experiència per la joventut de l’exemplar; el fet que aquestes aus necessiten molt d’espai lliure per poder volar; i en últim extrem i probablement molt important hauria ingerit una estona abans abundant menjar que va fer que acumulés un sobrepès que li va fer impossible alçar-se. 

Al contrari, va acabar a terra, ‘controlat’ per dues agents de circulació i envoltat de curiosos fins que un grup de banders el van recollir per portar-lo al centre de recuperació de fauna per garantir que no patia cap anomalia, com així hauria estat. Tampoc aquest dimecres se li ha constatat cap lesió ni res aparentment anòmal.

-vídeos: Fauna Andorra-

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending