Tímida concentració de l’‘ara recuperes, ara ja no’

El cap de Govern en funcions i l’ambaixador espanyol presideixen el simbòlic minut d’adhesió a la vaga internacional per exigir la plena igualtat de gènere

-
-
L’acte en sí ha estat una foto. I quatre aplaudiments. Entre baixar, posar i pujar, deu minuts que alguns funcionaris, no massa, hauran ‘pres’ a la seva jornada laboral. El joc del ‘recuperar, no recuperar’ encara planava en l’ambient. No pas en tots els assistents, que no arribaven als dos-centenars, a una simbòlica concentració davant la porta principal de l’edifici administratiu de Govern.

El cap de l’executiu en funcions, Toni Martí, i l’ambaixador del Regne d’Espanya al Principat, Àngel Ros, han presidit l’acte d’adhesió, el minut de suport, a la vaga internacional que en diversos punts d’arreu del món exigeixen la plena igualtat de gènere. Postureig i poca cosa més. Posar per una foto, que és el que s’ha fet. Amb repartiment de llaços violetes, això també.

A banda Martí i Ros, a la concentració també s’hi han deixat veure alguns ministres en funcions, com les titulars de Funció Pública (Eva Descarrega), responsable última de les comunicacions que inicialment deixaven fora de joc l’àrea de Polítiques d’Igualtat abans de quedar ella mateixa sense arguments; Cultura (Olga Gelabert) o Afers Exteriors (Maria Ubach). També hi havia el titular de Salut (Carles Àlvarez) o la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació (Ester Fenoll).

L’acte ha estat tan simbòlic tan simbòlic que com aquell qui diu encara no s’havien acabat de sentir els clics de les càmeres fotogràfiques que la concentració ja s’havia dissolt. Això sí, després que Martí hagués fomentat una petita ovació. Les paraules, el manifest, l’impulsen els col·lectius feministes a les 15.30 a la plaça Lídia Armengol.

Comentaris (3)

Trending