Tercer dia sense cap nou cas de coronavirus

Els positius es mantenen en 743, al mateix temps que continua creixent la xifra de pacients curats i davallant la d’actius

Benazet i Cristina Royo, del SAAS, durant la roda de premsa.
Benazet i Cristina Royo, del SAAS, durant la roda de premsa.

El balanç de l’epidèmia del coronavirus s’ha saldat, per tercera vegada en els darrers dies, amb cap nou positiu més. Per tant, continuen sent 743 les persones que han estat contagiades amb la Covid-19 des de l’inici de la crisi sanitària. Una jornada més segueix incrementant-se el nombre de curats, que ja freguen els 400, i davallant el nombre de pacients actius, a punt de baixar dels 300. La mala notícia és la confirmació de la víctima mortal número 41, ja avançada dilluns a la nit per Altaveu.

Fins ara, hi havia dos dies que el balanç de nous casos havia quedat a zero: 21 i 23 d’abril. Ara, ja són tres. Dels darrers resultats rebuts no s’ha detectat cap positiu, fet que manté en 743 el nombre total d’infectats pel coronavirus. D’ells, 41 han acabat perdent la vida per culpa de la malaltia, fet que situa la seva letalitat a Andorra en un 5,52%. La darrera víctima, ja avançada ahir per Altaveu, és un padrí de 76 anys que feia més de dues setmanes que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives.

"Fins avui, no hem observat cap impacte negatiu de les mesures de relaxació del confinament", afirma Benazet

A més d’un alentiment clar de l’expansió de la Covid-19, també altres dades deixen clar que l’evolució no és dolenta. La primera, el nombre de curats, que ja són 398. La segona, els pacients encara malalts, els casos actius, que han tornat a davallar fins als 309. Es mantenen els positius detectats entre els professionals sanitaris, 49, i els cossos especials, 5.

A l’hospital es troben ingressats 28 pacients. D’ells, quinze a l’UCI i 10 amb ventilació mecànica. En les darreres hores, un dels que es trobaven connectats a un respirador ha pogut ser extubat. Dos més estan a poques hores de poder seguir el mateix camí. A la planta de pacients del Cedre hi ha internats 29 pacients, onze dels quals provinents de Salita. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat que, fins ara, han donat quinze altes a padrins del primer centre i onze als de la residència privada. En l’aspecte negatiu hi ha el fet que fins ara, 23 de les víctimes mortals eren residents o usuaris de dia d’aquestes dependències sociosanitàries.

El titular de Salut ha afirmat que aquest “bon comportament de l’epidèmia” és deu a “les mesures que entre tots hem fet” i malgrat el fet d’haver aplicat “excepcions al confinament”. De les primeres ja fa dotze dies i Benazet ha afirmat que “fins avui, no hem observat cap pressió sobre el sistema sanitari ni cap impacte negatiu de les mesures”. Tot i això, ha tornat a remarcar que “no ens podem confiar; hem de seguir de forma acurada les recomanacions”, ja que “el virus sempre hi és i es transmet de forma molt ràpida i de seguida es pot perdre el control”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending