Tercer cas de galteres en menys de dos mesos, ara al Lycée

La direcció del centre integrat al sistema francès d’educació ha enviat una nota als pares advertint de la sospita detectada pel ministeri de Salut que afectaria un alumne de ‘seconde’

-
-
El Lycée Comte de Foix és el tercer centre on es detecta, en menys de dos mesos, un cas de galteres. La direcció de l’escola situada al carrer Prada Motxilla d’Andorra la Vella ha comunicat els darrers dies als pares dels alumnes que el ministeri de Salut ha alertat de la sospita del nou episodi d’una malaltia vírica que malgrat no ser, en principi, especialment greu, sí que és altament contagiosa. 

En menys de deu dies en centres de la capital -l’anterior cas declarat i alertat el 2 de maig hauria estat a l’Escola andorrana de batxillerat a la Margineda- s’han detectat dos alumnes que presentaven el quadre compatible amb el que tècnicament es coneix com a parotiditis epidèmica. L’esmentada malaltia es caracteritza per la inflamació d’una o més glàndules salivals, generalment les paròtides. Encara a mitjan març es va comunicar un cas de galteres a l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp.

Al Lycée, la dolença infecciosa hauria afectat un estudiant de seconde, que hauria estat enviat a casa en règim de quarantena per tal d’intentar minimitzar l’alt risc de contagi. La inflamació que suposa les galteres normalment comporta febre i dolor en la zona inflamada. Els experts de l’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància del ministeri de Salut expliquen en els comunicats d’avís que usualment es tracta d’una malaltia benigna i autolimitada, però a vegades pot haver-hi complicacions, sobretot en persones adultes. Les complicacions més freqüents són la inflamació de testicle en el cas dels nois i d’ovari en el cas de les noies.

La prevenció d’aquesta malaltia es fa mitjançant la vacunació. A Andorra ja fa anys que es vacuna contra les galteres i és per aquest motiu que pràcticament no hi ha casos. Actualment el calendari de vacunacions inclou l’administració de dos dosis de la vacuna triple vírica (xarampió, rubèola i parotiditis) a les edats de 12 mesos i 3 anys. Per això, com remarca la direcció del Lycée en la seva alerta als pares, és important que es revisi el carnet de vacunes de cada alumne per verificar que té totes les injeccions preceptives degudament administrades. Alhora, també es demana als pares que en cas que els seus fills presentin alguns símptomes compatibles amb les galteres s’acudeixi amb urgència davant d’algun especialista mèdic.

Etiquetes

-

Relacionat

Detectat un cas de galteres en un centre escolar d’Andorra la Vella

Comentaris

Trending