La violència de gènere i domèstica genera 742 intervencions de la policia l'any 2020

Més de la meitat de les operacions policials han estat per desavinences conjugals i el 71,1% dels detinguts han estat homes

Dependències policials de l'Obac.
Dependències policials de l'Obac. Toni Solanelles

La policia ha efectuat l'any passat 742 intervencions per requeriments telefònics d’àmbit domèstic. D’aquestes, més de la meitat han estat per desavinences conjugals. En el mateix període, hi ha hagut un total de 155 infraccions en l’àmbit domèstic registrades, de les quals el 40,0% han estat per agressions físiques.

Quant a les detencions amb imputació d’una infracció de caràcter domèstic, se n’han registrat 97. D’aquestes, la majoria, un 68,0%, són a causa de violència física. La majoria de detinguts són homes (71,1%) d’entre 22 i 39 anys (63,9%). El 83,5% dels detinguts per imputació d’infraccions en l’àmbit domèstic són residents al Principat. 

Segons les dades facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística, les detencions amb imputació d'una infracció de caràcter domèstic, en el mateix període, han ascendit a 97, un +9% en comparació l'any 2019. D'aquestes, la majoria, un 68%, són a causa de violència física. El 42% restant s'han efectuat per casos de violència física i psíquica (26,8%) i per violència psíquica (5,2%). Pel que fa a les detencions pel gènere de la persona detinguda, el 71,1% han estat homes mentre que el 28,9% han estat dones. 

Etiquetes

Comentaris

Trending