Traslladat a la Vall d’Hebron un jove holandès accidentat a l’‘snowpark’ del Tarter

De 23 anys, l’esquiador s’ha fet una fractura dorsal que necessita d’un tractament quirúrgic que s’ha derivat cap al centre barceloní

Una imatge de l''snowpark' del Tarter.
Una imatge de l''snowpark' del Tarter. GRANDVALIRA

Un jove esquiador holandès de 23 anys ha hagut de ser traslladat a primera hora d’aquesta tarda, en helicòpter, cap al centre sanitari barceloní de la Vall d’Hebron, després de patir un accident a la part alta de l’‘snowpark’ del Tarter. La caiguda després de saltar un dels bancs de neu de la zona s’hauria produït vers les 13.30 hores. El jove ha estat en tot moment conscient però el cap a l’esquena ha estat molt fort.

Els pisters i sanitaris de l’estació canillenca s’han fet càrrec inicialment de l’esquiador accidentat. Per poder-lo tractar de forma més adequada ha estat traslladat fins al pla de Ribaescorjada. El metge hauria demanat el suport del SUM i de l’helicòpter. Ha acudit fins aquell indret per recollir l’accidentat i traslladar-lo, d’entrada, a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Una vegada al centre hospitalari escaldenc, el jove, que en tot moment hauria estat a l’‘snowpark’ amb esquís, no pas amb planxa de neu, ha estat sotmès a les proves pertinents, conscients els serveis mèdics que podia patir algun tipus de lesió vertebral. Finalment se li ha diagnosticat una fractura dorsal que necessitava d’una solució quirúrgica.

Davant d’aquesta necessitat, i per a una millor seguretat per al pacient, el jove esquiador ha estat traslladat en helicòpter fins a la Vall d’Hebron de Barcelona per fer sotmès a la intervenció i al tractament necessari que d’ella en derivi.

Comentaris

Trending