Traslladat a Sant Pau després de patir un accident esquiant fora pista a Creussans

L’accidentat, que pateix un traumatisme de raquis i està pendent d’una eventual intervenció quirúrgica, és un conegut especialista de ‘freeride’ ara funcionari de policia que s’exercitava fora de servei

L'helicòpter aquesta tarda, en tornar de Barcelona després de deixar el pacient.
L'helicòpter aquesta tarda, en tornar de Barcelona després de deixar el pacient. Toni Solanelles

Un conegut especialista de ‘freeride’ del país, ara funcionari de policia, ha patit un accident d’esquí aquest migdia a la zona de Creussans, a Ordino, mentre feia fora pistes i ha hagut de ser traslladat amb helicòpter a Barcelona per ser tractat d’un fort traumatisme de raquis que el podria obligar a passar pel quiròfan, tot i que això ho hauran de valorar els cirurgians de l’hospital de Sant Pau on ha estat enviat.

L’accident, segons les fonts consultades, ha passat entre les 12 i la 1 del migdia. L’esquiador, que s’estava exercitant pel seu compte, res a veure amb la seva activitat professional actual, ja que estava fora de servei, ha patit una caiguda que li han enxampat de ple, especialment, l’esquena. D’aquí el traumatisme que s’ha fet. En un primer moment l’han atès els pisters d’Arcalís ja que tot i estar fora pista estava dins els límits de la concessió de l’estació.

Fins al lloc s’han desplaçat sanitaris del SUM que després d’unes primeres maniobres l’han traslladat ja en helicòpter i sempre conscient cap a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on ha estat atès degudament i se l’ha estabilitzat per poder-lo derivar cap a Barcelona. Malgrat que presenta un traumatisme greu, la vida d’aquest home de 38 anys que manté una activitat esportiva alta però ja no de competició, en cap cas perilla i se li preveu una bona evolució.

Segons les fonts mèdiques consultades, l’esquiador accidentat no presentava cap afectació medul·lar i se l’ha traslladat a Sant Pau perquè el tractament que se li ha de fer, previsiblement és millor que se’l faci a Barcelona. Sobretot si els experts que l’atenguin consideren necessari haver de fer algun tipus d’intervenció quirúrgica.

Comentaris (5)

Trending