Sense parador clar una menor tutelada que no ha tornat al centre on estava després d’un permís

Es tracta d’una adolescent amb un llarg historial de fugides que fa temps que porta de corcoll el departament d’Infància del ministeri d’Afers Socials

Un dels centres amb els quals té conveni Afers Socials és ITA Argentona.
Un dels centres amb els quals té conveni Afers Socials és ITA Argentona. ARXIU

El departament d’Infància del ministeri d’Afers Socials fa dies que no té massa clar el parador d’una adolescent andorrana que està des de fa temps sota tutela de l’Estat. Els darrers temps estava ingressada en un dels centres oberts amb què el ministeri té conveni a Catalunya, exactament a la comarca del Maresme. Fa un parell de setmanes va deixar el centre de permís per pujar a Andorra amb el compromís de tornar-hi en un termini prefixat.

Hores d’ara, segons fonts que estarien al cas del seguiment de l’afer, la noia, que té un llarg historial de fugides i de comportaments indeguts lligats als trastorns que pateix i per al tractament dels quals estaria ingressada en l’esmentat centre, no hauria tornat a l’establiment que té conveni amb Afers Socials. Com a responsable de la menor, els responsables del departament van haver d’alertar la policia.

El cos va activar els mecanismes corresponents en matèria de menors però els hauria deixat sense efecte una vegada van rebre un avís del pare de la noia que els advertia que la seva filla s’havia posat en contacte amb ell per avisar-lo que havia marxat a casa d’una amiga a Espanya. No és el primer cop que fa estades amb ‘amistats perilloses’ a l’entorn de Barcelona, fins i tot fent vida durant dies al carrer.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending