Retencions de trànsit per travessar Organyà a causa de l’ensorrament de part d’una casa

Una de les parets de l’edifici, que feia temps que estava abandonat, ha col·lapsat i una gran quantitat de runa ha caigut sobre la C-14, que s’ha hagut de tallar una estona i on ara es dona pas alternatiu

L'ensorrament de l'edifici ha afectat de forma important la carretera.
L'ensorrament de l'edifici ha afectat de forma important la carretera. AJUNTAMENT D'ORGANYÀ

Ensurt, i dels grossos, el que s’ha viscut aquest matí a Organyà. Un dels edificis que hi ha al costat de la carretera C-14 s’ha ensorrat de forma parcial. Durant una bona estona, s’ha hagut de tallar la via i, ara, caldrà donar pas alternatiu fins que es pugui enretirar la runa que hi ha caigut. Lògicament, això està comportant cues per travessar la localitat. Afortunadament, no s’han produït danys personals.

El succés ha tingut lloc poc després de les vuit del matí. Es tracta d’un immoble situat al punt quilomètric 161 de la C-14, a l’entrada nord de la població alturgellenca. La casa estava deshabitada des de fa anys, però l’ensurt ha estat gros. Un dels murs laterals de l’edifici ha cedit i s’ha ensorrat, provocant que una quantitat important de pedres hagin quedat tant sobre la vorera com a la calçada.

Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat ràpidament al lloc, així com un tècnic de l’ajuntament d’Organyà i operaris d’una empresa, contactada pel propietari de l’immoble, perquè es faci càrrec de la retirada de la runa. Tot i això, durant una bona estona la carretera s’ha hagut de tallar al trànsit. Posteriorment, s’ha pogut habilitar un carril per donar pas alternatiu, sense que això hagi pogut evitar retencions de circulació en els dos sentits.

Fins i tot, i segons fonts consultades, la decisió seria acabar de tirar a terra tota la casa. Les imatges que es poden veure de l’interior evidencien que està força deteriorada. Aquesta intervenció, però, està pendent del permís de la companyia elèctrica, ja que a un dels cantons i ha una instal·lació de la llum.

Comentaris

Trending