Publicacions a twitter que poden valdre 10 mesos de presó condicional

A l'acusat se li van obrir amb anterioritat quatre expedients per divulgació d'informació confidencial, però aquests no van acabar en res

Façana de la seu de la justícia.
Façana de la seu de la justícia.

Les xarxes socials poden ser un mal de cap si no es vigila amb el que es publica. De fet, un home s'enfronta a fins a 10 mesos de presó condicional per uns escrits a les xarxes socials i que han acabat a la batllia per un presumpte delicte de calúmnies amb publicitat.

Unes publicacions al twitter contra el seu superior i suposats tractes de favor pot costar a un treballador d'Andorra la Vella 10 mesos de presó condicional per un presumpte delicte de calúmnies amb publicitat. Els fets es remunten el 2019 quan es van produir aquestes publicacions i que, en l'actualitat, l'acusat "no recordo".

Abans del fet, però, des de la corporació se li havien obert quatre expedients per fer divulgació d’informació confidencial també a través de les xarxes socials. Tot i això, aquest expedient van quedar tancats i sense efecte. De fet, l’acusat ha reiterat en nombroses ocasions que “les queixes són generalitzades”.

Actualment, “soc un treballador més” del departament, tot i que “estic de baixa”. La seva situació personal, però, l’ha portat a anar agafant-se baixa de forma habitual. Per la seva part, el seu superior, ha assegurat que, tot i fer la feina que li pertoca, “no és un bon company”.

Davant de tots els fets, el ministeri fiscal demana 10 mesos de presó condicional, mentre que la lletrada defensora ha reiterat que hi ha publicacions que “no fan referència al superior” i que, per tant, no es poden considerar que anessin dirigits per a ell i en rebaixa substancialment la pena de presó.

Comentaris (3)

Trending