Preocupació per l’ús entre contrabandistes de França de cotxes andorrans

Entre els duaners i la policia han detingut un home al Pas de la Casa que duia tabac valorat en 17.400 euros en un vehicle matriculat al Principat però ja donat de baixa

El tabac comissat exposat davant les dependències duaneres.
El tabac comissat exposat davant les dependències duaneres. SFGA

Hi ha preocupació entre duaners i policies. En la darrera operació contra el tràfic suposadament il·lícit de tabac, s’ha detingut un home, resident a França, que portava al cotxe uns 5.000 paquets de tabac valorats en 17.400 euros. L’operació, duta a terme per agents de la unitat de lluita contra el frau de la Duana, s’ha desenvolupat al Pas de la Casa. El que amoïna és que el vehicle està matriculat al Principat però ja havia estat donat de baixa.

Els investigadors, en aquest cas de la policia, hauran de tibar dels fils per mirar d’aclarir la situació. No hi ha dubte que els implicats formen part d’una de les dues o tres xarxes de contrabandistes que operen al sud de França i que van adquirint provisions a la localitat frontera fins a iniciar el viatge de retorn. Tal i com ha informat el Govern, el valor del tabac comissat fa que l’actuació tingui caràcter penal. Per tant, tant el producte com el vehicle han estat comissats per la policia, que també ha detingut formalment el conductor del vehicle després del control fet pels duaners. De fet, l’operació pretenia ser més important. Però dos ‘fardistes’ que també havien estat vistos pels duaners s’han pogut escapar muntanya enllà.

En canvi, el conductor del vehicle, ha estat enxampat pels duaners, i una vegada comprovada la quantitat de tabac que duia s’ha procedit a aixecar les diligències corresponents vist que el fet tenia rellevància penal. L'operació s'emmarca en les accions de lluita contra el tràfic il·lícit de mercaderies sensibles engegades pel Govern, segons que destaca aquest en un comunicat. El tabac localitzat al vehicle suposadament havia de ser entregat a diversos ‘fardistes’ perquè el passessin per camins de muntanya fins a l’altra cantó.

Comentaris (3)

Trending