La policia intervé en 23 casos de delictes contra la llibertat sexual el 2019

La majoria d'autors d'aquests fets acostumen a trobar-se en l'entorn de les víctimes i només dos els van realitzar desconeguts

Una víctima d'un delicte sexual fa el seu testimoni a la policia.
Una víctima d'un delicte sexual fa el seu testimoni a la policia. POLICIA D'ANDORRA

La policia va tractar 23 casos rellevants de delictes contra la llibertat sexual durant l'any 2019. La policia subratlla que la majoria d'autors d'aquests fets acostumen a trobar-se en l'entorn de les víctimes. Únicament dos d'aquests fets els van realitzar desconeguts, i van poder identificar-se gràcies a la col•laboració ciutadana.

En cada cas hi pot haver més d’una denúncia i que pot derivar en un o més detinguts. La policia assenyala, en el seu compte de Twitter, que "les dones i els menors són una de les nostres prioritats. Protegim els col•lectius més vulnerables. A banda de la vida i la integritat d'aquests col•lectius, s'ha de garantir la seva llibertat sexual". Els 23 casos es divideixen en 5 abusos sexuals, 9 assetjaments sexuals, 3 Violacions 3, agressions sexuals, 2 exhibicionismes i una operació contra el proxenetisme.

La policia recorda que compta amb un equip de professional per aquests temes i tenen el suport de personal especialitzat en els diferents departaments de Serveis Socials. Disposa de protocols quan hi ha una actuació relacionada amb els diferents delictes contra la llibertat sexual. Un d’aquests protocols té lloc quan la víctima va al despatx central de policia a presentar la denúncia. Se li agafa la corresponent denúncia sobre els fets. Paral·lelament, es trasllada a l’hospital perquè se la visiti.

S’activa la guàrdia permanent del departament de Medicina Legal i Forense per tal que es desplaci al servei d’Urgències i se la visiti. A partir d’aquest moment, s’obre una investigació, que pot comportar la detenció preventiva policial amb posterior posada a disposició judicial, en funció del tipus de denúncia; o bé s’intrueix la investigació i es trasllada al cap de pocs dies a l’autoritat judicial competent per judicialitzar el cas. 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending