Controls pels lladres de la joieria un cop descartada la implicació dels ‘sospitosos del KM0’

Les patrulles estan en alerta i policies d’investigació estableixen dispositius discrets per mirar d’enxampar els dos homes i la dona que s’haurien endut peces per valor d’uns 25.000 euros en un establiment del carrer del Roc dels Escolls

El vehicle policial i el cotxe controlat a la rotonda del KM0.
El vehicle policial i el cotxe controlat a la rotonda del KM0. Toni Solanelles

La policia manté vigilàncies i controls discrets en diversos punts del Principat per intentar enxampar els lladres de la joieria del carrer del Roc dels Escolls d’Andorra la Vella. Després de diverses indagacions, s’ha descartat la implicació de tres persones retingudes durant una bona estona a la rotonda del KM0, entre la capital i Escaldes. No hi ha un dispositiu fixe però sí que es van fent actuacions, especialment per mirar de tenir clar si els lladres han abandonat ja definitivament el país.

Totes les patrulles estan en alerta i els policies de les unitats d’investigació més involucrats en els delictes contra el patrimoni estan fent seguiments específics. És el cas de l’actuació que hi ha hagut aquest matí a la rotonda del KM0. Durant una bona estona els investigadors han tingut el convenciment que estaven davant d’implicats en el robatori per la tècnica del despistament. Podien ser els autors materials o integrants de suport d’una suposada banda especialitzada en la matèria.

A quarts d’onze del matí s’ha aturat un vehicle (Volkswagen T-Roc) de matrícula francesa on hi havia dues dones i un home. Almenys dos d’ells podien respondre perfectament al descriptiu donat per les dependentes de la joieria, però les indagacions fetes han donat un resultat negatiu

A quarts d’onze del matí s’ha aturat un vehicle (Volkswagen T-Roc) de matrícula francesa on hi havia dues dones i un home. Almenys dos d’ells podien respondre perfectament al descriptiu donat per les dependentes de la joieria del Roc dels Escolls afectada pel robatori. Durant prop d’una hora s’ha tingut retingut el vehicle a la rotonda mateix juntament amb els seus ocupants. Les indagacions fetes, però, haurien donat negatiu a la possibilitat que els controlats tinguessin a veure amb el robatori al taller de joies Safir Blau.

Conseqüentment, s’han deixat anar les persones controlades i es manté la vigilància activa però discreta alhora que es van fent els treballs d’anàlisi dels elements recollits en la joieria i es repassen els establiments de la zona per si alguna té sistema de videovigilància i es pogués detectar la presència dels dos homes i la dona, aparentment embarassada, que vers 2/4 de 3 de la tarda van accedir a la joieria i en van sortir amb, almenys, dos rellotges -un d’home i un de dona- i un collaret valorats en uns 25.000 euros i tots tres pispats com aquell qui no vol la cosa.

Tres investigadors de la policia marxen pel carrer del Roc dels Escolls amb la joieria afectada, en primer terme a l'esquerra.

Relacionat

Més de 25.000 euros en joies i rellotges jugant a despistar les dependentes

Els desconeguts, que de ben segur que formen part d’una banda especialitzada en la matèria, no van triar el Safir Blau del tot a l’atzar. Aparentment es van assegurar que ni tenien seguretat privada i que no disposaven de cap element de videovigilància. Els tres individus eren francesos d’ascendència àrab, i mentre un s’interessava per les peces i en demanava detalls, els altres dos, amb l’excusa d’anar a buscar diners en un caixer, se’n van endur les peces.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending