Més de 25.000 euros en joies i rellotges jugant a despistar les dependentes

La joieria del carrer del Roc dels Escolls que ha estat víctima de la visita dels lladres aquest dilluns a primera hora de la tarda no té ni vigilància privada ni càmeres de seguretat

Tres investigadors de la policia marxen pel carrer del Roc dels Escolls amb la joieria afectada, en primer terme a l'esquerra.
Tres investigadors de la policia marxen pel carrer del Roc dels Escolls amb la joieria afectada, en primer terme a l'esquerra. Toni Solanelles

Despistant les dependentes i com aquell qui no vol la cosa, s’han endut joies i rellotges per valor de més de 25.000 euros. La quantitat s’ha d’acabar d’afinar perquè s’ha de fer l’inventari concret. Hores d’ara no es té cap pista fiable dels lladres del taller de joieria del carrer del Roc dels Escolls que ha estat ‘visitada’ a primera hora d’aquesta tarda per tres individus que s’han endut, sense cap mena d’acte violent, un bon botí.

El lloc triat no hauria estat triat a l’atzar. És un lloc cèntric però de poc pas. I la joieria Safir Blau no té ni seguretat privada ni videovigilància, amb la qual cosa els lladres haurien pogut anar més tranquils i, alhora, els investigadors ho tindran més complicat. Els lladres serien almenys dos homes i una dona aparentment embarassada de parla francesa i trets àrabs que la policia ha estat buscant amb controls muntats en diversos punts del país i, amb la col·laboració de mossos i guàrdia civil, també a l’N-145.

Malgrat que no es pot descartar del tot que els lladres estiguin encara pel país, el més normal és que n’hagin marxat. Almenys, que el botí ja no sigui en terra andorrana. Perquè moltes d’aquestes bandes actuen en xarxa i n’hi ha un o dos que perpetren l’acció (en aquest cas, calia que un despistés els dependents i dos més que han posat mà a la ‘caixa’, o a la vitrina, o a l’expositor, en aquest cas) i un o dos més que esperen per endur-se el material robat. Els grups es divideixen i la possibilitat de ser enxampats es redueix. I s’eleva molt més la probabilitat de sortir airosos amb, en aquest cas, les joies i els rellotges.

Control a la rotonda d'Aixovall.
Control a la rotonda d'Aixovall. B. N.

L’avís s’ha donat poc després de 2/4 de 3 de la tarda i el dispositiu s’ha activat una hora més tard a l’interior del país. I una mica més tard fora. Mentre un dels lladres s’interessaria per una peça, ja s’ha dit, l’altre hauria agafat altres peces. Només ser alertada la policia s’han iniciat diverses actuacions. D’una banda, els especialistes en delictes contra el patrimoni i policia científica s’han desplaçat cap a la joieria, des d’on consultats per l’Altaveu han preferit no dir res, per conèixer la versió dels responsables de l’establiment i mirar de traçar un primer retrat del sospitosos. També s’ha intentat recuperar algunes empremtes que eventualment hagin deixat els lladres en taulells o vidrieres.

D’altra banda, i amb els elements recollits en primera instància pels investigadors, s’han començat a fer diversos controls, el més cridaner dels quals muntat pels volts de 2/4 de 4 a la rotonda d’Aixovall i que va provocat una forta retenció atès que durant estona s’ha estat aturant cotxe per cotxe i mirant a tots els portaequipatges. Aquest control ha comportat una cua quilomètrica que ha anat desapareixent a mida que s’ha relaxat el dispositiu.

Cues en sentit sud producte del control a la rotonda d'Aixovall.
Cues en sentit sud producte del control a la rotonda d'Aixovall.

Amb anterioritat o de forma paral·lela amb aquest control d’Aixovall s’ha estat repassant els vehicles estacionats a l’aparcament del Parc Central o fins i tot guaitant qui entrava i sobretot qui sortia del pàrquing vertical comunal de Prat de la Creu. També s’han aturat algunes persones al tomb de la rotonda de la Dama de Gel. Vist que hi hauria alguna pista d’un cotxe que podria tenir relació amb el robatori, s’hauria activat la col·laboració interfronterera i, a banda d’incrementar els controls en els punts fronterers, tant la guàrdia civil com els mossos d’esquadra estarien fent controls en diferents punts de l’N-145.

El dispositiu no ha permès ni enxampar els sospitosos ni obtenir cap element valuós que pugui conduir a la detenció dels lladres. El fet que no hi hagi càmeres en l’establiment afectat dificulta enormement el treball dels investigadors, que hauran de mirar si a la rodalia de la joieria algun altre establiment -en aquella zona hi ha diversos comerços dedicats a la mateixa temàtica- pot haver captat el moviment dels individus amb la seva videovigilància. La missió no és gens senzilla.

Control policial a la rotonda de la Dama de Gel.
Control policial a la rotonda de la Dama de Gel.
 

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending