La policia alerta de trucades fraudulentes a restaurants suplantant Google

Els estafadors ofereixen posicionar millor el negoci al cercador a canvi de 300 o 400 euros i si l'empresari es nega a pagar l'amenacen amb bloquejar el compte de Google Business i, per tant, amb perdre tota la informació sobre l’establiment que apareix a la plataforma

Un cotxe de policia en una imatge d'arxiu.
Un cotxe de policia en una imatge d'arxiu.

La Policia ha avisat per mitjà d'un comunicat que alguns restaurants del país han rebut aquesta setmana suposades trucades de Google. Es tracta d’un frau en què s’ofereix posicionar millor el negoci al cercador a canvi de diners. En cas que l’empresari es negui a pagar, l’amenacen amb bloquejar el compte de Google Business i, per tant, amb perdre tota la informació sobre l’establiment que apareix a la plataforma.

Demanen entre 300 i 400 euros, fan servir vocabulari especialitzat per donar credibilitat a l’estafa i acostumen a trucar al migdia durant les hores de més activitat dels locals. En algunes d’aquestes trucades, els estafadors també fan referència a Google Plus, que és una xarxa social ara ja inexistent.
 
La policia alerta que aquest engany es pot dirigir a empreses d’altres sectors i recorda que no s’ha de facilitar cap dada personal ni bancària. El Cos de Policia també demana a les persones afectades que denunciïn. En cas de dubte, es poden posar en contacte amb el Grup de Delictes Tecnològics a través de l’adreça de correu electrònic detec2@policia.ad.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending