La policia abandona els controls i se centra en intentar identificar els ‘lladres despistaires’

Els agents han anat comprovant totes les alertes ciutadanes rebudes per intentar localitzar els individus que es van endur rellotges i joies per valor d’uns 25.000 en una joieria del carrer del Roc dels Escolls

El control infructuós d'aquest matí a la rotonda del KM0.
El control infructuós d'aquest matí a la rotonda del KM0. Toni Solanelles

Els controls policials específics que s’han fet durant la jornada d’aquest dimarts arran del robatori que hi va haver dilluns en una joieria del carrer del Roc dels Escolls d’Andorra la Vella no han donat cap resultat. En conseqüència, i davant la constatació que els lladres ja no siguin al Principat, els investigadors se centren ara a trobar elements que permetin identificar els autors del robatori. No és una missió fàcil. L’establiment no tenia càmeres de videovigilància.

Durant bona part de la jornada, igual com es va fer ahir, s’han anat fent tasques de vigilància i control. Alguns a partir dels indicis de la pròpia policia. D’altres, arran de comunicacions ciutadanes. S’haurien comprovat totes les alertes rebudes i cap hauria aconseguit arribar al parador dels lladres que, despistant les dependentes del taller de joieria Safir Blau, es van endur rellotges i joies per valor d’uns 25.000 euros. Aquest matí, per un moment, els investigadors pensaven haver donat en el clau.

El control d’un T-Roc francès amb tres ocupants -encara que dues eren dones i només un home, a diferència dels ‘clients despistaires’ de la joieria, en què eren dos homes i una dona- semblava que podia portar a la resolució del cas. Com a mínim, a haver localitzat implicats en l’afer. Dos dels controlats responien al descriptiu donat per les dependentes de l’establiment afectat. Després de fer les indagacions pertinents, i davant la falta d’evidències (i el convenciment que no eren els cercats) s’han alliberat les tres persones inicialment retingudes a la rotonda del KM0.

El vehicle policial i el cotxe controlat a la rotonda del KM0.

Relacionat

Controls pels lladres de la joieria un cop descartada la implicació dels ‘sospitosos del KM0’

De controls se n’han continuat fent, però finalment, sense que cap hagi reeixit, s’ha desactivat el dispositiu puntual específic. Evidentment, les patrulles estan alertades i saben de l’existència del robatori d’aquest dilluns. Però no hi ha una recerca explícita ni més tensió de la normal. Ara s’activa més que mai el treball de laboratori, de despatx. D’intentar recollir empremtes, potser alguna imatge d’alguna càmera d’algun lloc públic proper al lloc dels fets.

No seria el primer cas que a partir d’una imatge s’acaba pescant un lladre. De fet, des de fa no massa dies, a la Comella hi dorm un professional del robatori de rellotges romanès que va visitar amb èxit en dues ocasions el Principat. I que gràcies a la cooperació policial, després de respondre davant la justícia espanyola i txeca, ara compleix condemna a Andorra. Això sí, en aquella ocasió les dues joieries afectades tenien càmeres i els investigadors van poder treballar amb fotogrames des del minut 0.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending