Control psiquiàtric a l'home que ha travessat el país perseguit per la policia

Un ciutadà espanyol ha fet cas omís a les indicacions d'aturar-se al punt duaner del riu Runer i no ha parat fins que agents del cos d'ordre li han llançat les punxes metàl·liques en les immediacions del túnel d'Envalira

El vehicle interceptat una vegada estacionat en les immediacions del túnel.
El vehicle interceptat una vegada estacionat en les immediacions del túnel. POLICIA D'ANDORRA

Encara no està gens clar què hauria portat un ciutadà espanyol sense aparentment cap vincle amb Andorra a accedir al país per la frontera del riu Runer, saltar-se l'alto que se li ha donat en el control duaner i avançar amb el cotxe fent una cursa gairebé d'obstacles i perseguit per la policia fins a les immediacions del túnel d'Envalira, on necessàriament s'ha hagut d'aturar perquè els agents li han llançat unes punxes metàl·liques que li han punxat d'immediat els pneumàtics. L'home, controlat, ha estat traslladat al centre de salut mental per al seu reconeixement psiquiàtric. 

L'individu ha creuat pràcticament tot el país. Al volant d'un Peugeot de color burdeus s'ha llançat sense miraments ni contemplacions des la frontera del riu Runer i fins a les immediacions de la boca oest del túnel d’Envalira, a Grau Roig, on finalment ha estat interceptat. La policia ha hagut d’acabar llançant punxes metàl·liques -un dels pocs cops que usa aquest dispositiu- per poder aturar el vehicle, que ha fet constantment cas omís de les indicacions policials, que exigien que es parés. Encara s’ha atrevit a intentar superar les punxes però ha acabat amb els pneumàtics rebentats i necessàriament ha hagut de finalitzar la seva aventura. L’home ha estat detingut i ara els investigadors hauran d’aclarir que hi ha rere l’acció del conductor.

Tot plegat s’ha iniciat poc després de les 3 de la tarda quan el Peugeot en qüestió ha accedit a territori andorrà sense aturar-se en els punts duaners i desoint des del primer moment ja les advertències que se li feien. A partir d’aquí s’han mobilitzat diferents patrulles. Cap a Andorra la Vella, per Escaldes… en un moment semblava que podria acabar agafant el túnel dels Dos Valires i creuar des d’Encamp cap a la vall del nord. Per aquest motiu s’ha activat també una patrulla des d’Ordino.

Després d’uns moments de confusió, just quan el vehicle s’hauria colat per l’interior d’Encamp, finalment s’ha acabat localitzant el cotxe i se l’ha interceptat en les immediacions del túnel, tal i com s’ha dit. Eren aproximadament 3/4 de 4 de la tarda. La cursa ha durat mitja hora llarga. En principi, l'home viatjava sol i seran els especialistes mèdics, els expert en psiquiatria, els qui hauran de decidir els propers passos a seguir. D'entrada, segons les fonts, tot semblava indicar que el controlat quedaria ingressat a la planta de salut mental de l'hospital. Formalment el conductor no està detingut però no està gens clar què passarà en les properes hores.

Comentaris (5)

Trending