‘Persecució grupal’ a dos joves amb discapacitat

La policia va haver de controlar a la porta d’un centre comercial d’Andorra la Vella cinc nois menors que n’amenaçaven dos, en aquest cas majors

El control es va dur a terme en les immediacions d'un conegut centre comercial de l'avinguda Meritxell.
El control es va dur a terme en les immediacions d'un conegut centre comercial de l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Cinc nois menors d’edat han hagut de ser controlats i identificats per la policia, a la porta d’un conegut centre comercial d’Andorra la Vella, després que perseguissin dos altres joves, en aquest cas majors d’edat però amb alguna lleugera discapacitat que va ser, justament, l’objecte de la mofa dels primers. Els menors van perseguir els altres dos nois des de la Plaça del Poble fins a l’esmentat hipermercat.

Segons la versió dels perseguits, a banda dels insults i les amenaces, que els va fer agafar por, van témer sobretot quan a la Plaça del Poble estant els haurien llançat alguna pedra. No obstant, aquest fet denunciat pels perseguits no hauria pogut estar corroborat. El que sí és clara la persecució i el fet que els nois que se sentien atemorits van córrer fins al centre comercial, on alguns dels empleats, veient la situació, els van oferir refugi i van comunicar la situació a la policia. Els fets van passar una estona abans de les 6 de la tarda d’aquest dilluns.

Els menors, tot i veure la reacció dels treballadors del centre comercial, lluny de deposar la seva actitud i marxar, van quedar-se a les portes de l’establiment, desafiants. Això va permetre que la policia tingués temps d’arribar a lloc i els pogués controlar de forma força contundent. En ser menors, i en no haver comès d’entrada cap acte inicialment punible, no se’ls va detenir. Però sí que se’ls va voler deixar les coses clares. D’aquí que entre altres coses se’ls identifiqués i s’avisés els seus progenitors per exposar-los la situació.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending