Nit de Sant Joan ‘tranquil·la’ amb el mobiliari urbà com a principal ‘víctima’ dels petards

Uns menors van fer esclatar abans de mitjanit el vàter del recinte poliesportiu de Sa Calma, a Escaldes, on diverses papereres, al tomb del Prat del Roure, van acabar malmeses

El vàter del recinte esportiu de Sa Calma, a Escaldes, totalment destrossat.
El vàter del recinte esportiu de Sa Calma, a Escaldes, totalment destrossat.

Els cossos d’emergència i seguretat no han tingut una nit de Sant Joan especialment ‘moguda’. Les incidències que hi ha hagut entren dins la plena normalitat, segons fonts tant de la policia com dels bombers, que no han hagut de fer cap sortida rellevant. Com sol ser malauradament habitual, el mobiliari urbà ha estat la ‘víctima’ principal de la nit dels petards. Una de les malifetes més remarcables són els danys soferts pel recinte poliesportiu de Sa Calma, a Escaldes.

En aquest indret, un grup de sis o set menors que ara per ara no ha pogut ser identificat va llançar diversos petards fent malbé la porta del lavabo de la instal·lació esportiva i trencant del tot el vàter del mateix espai. A Escaldes, i especialment a la zona del Clot d’Emprivat, on moltes persones surten a llançar petards aprofitant la crema de la foguera a proximitat del Prat del Roure, s’han acabat fent malbé diverses papereres, on hi ha la mania de posar-hi petards i fer-los esclatar, fent esclatar també el mobiliari. Ben entrada la matinada, la policia ha hagut d'acudir a un centre comercial de l'inici de l'avinguda Carlemany atès que els agents de seguretat havien controlat uns menors per trencar una porta de vidre. El vidre estava trencat però els nois no eren els autors materials del fet.

Segons fonts policials, no hi ha hagut cap detenció relacionada amb incidències derivades del llançament de petards -tot i que es va haver d’acudir a l’avinguda d’Enclar, a Santa Coloma, després que un home que havia recriminat de bones maneres a un altre que deixés de fer esclatar pirotècnia sota del seu pis acabés rebent una plantofada- o altres que es puguin associar directament i explícitament a una nit com la passada. Sí que hi ha hagut alguna intervenció relacionada amb aquest fet -certament, alguns veïns s’han queixat pel llançament dels petards- i també per sorolls. Per exemple al carrer Bonavista de la capital. Però no més que en altres nits, segons les fonts consultades, que han especificat que aquesta nit, conscients del que hi ha, la ciutadania sol ser lleugerament més tolerant.

paperera
Una paperera 'destrossada' per un 'trueno' a tocar la pista esportiva del Prat del Roure.

El que també s’ha hagut de fer en alguns casos ha estat aixecar acta a alguns establiments de restauració -algun cas per exemple a Escaldes- que servien begudes i fins i tot menjar més enllà de la mitjanit, hora obligada de tancament arran de les directrius establertes per combatre la propagació de contagis. Per tant, s’estava incomplint la normativa i s’ha expedientat l’establiment i ara seguirà el seu curs per la via administrativa.

Sí que ha calgut detenir durant la matinada un pare i un fill, homes no residents, que s’haurien agredit mútuament. Però aquest fet no es pot imputar específicament a la nit de Sant Joan. Són circumstàncies que poden ocórrer qualsevol dia de l’any. Finalment, des del centre hospitalari els responsables de la guàrdia han assegurat que no han hagut de fer cap assistència de rellevància, ni per foc ni per petards. Tampoc per ingesta desmesurada d’alcohol.

paperera2
Una altra paperera desmanegada a Escaldes.

 

Comentaris (11)

Trending