Mor a l’Uruguai d’un infart un extreballador de BPA processat pel ‘cas Odebrecht’

‘Betingo’ Sanguinetti havia estat president del Peñarol i era germà de l’expresident uruguaià Julio María Sanguinetti

Comentaris

Andrés 'Betingo' Sanguinetti en un acte al seu país.
Andrés 'Betingo' Sanguinetti en un acte al seu país. ARXIU

Els disgustos l’han acabat matant. Sempre s’havia declarat innocent de tots els càrrecs que li imputaven. Però ben aviat havia de declarar a Panamà per qüestions relacionades amb el ‘cas Odebrecht’. També per aquest afer Andrés ‘Betingo’ Sanguinetti estava processat al Principat. Havia estat col·laborador de Banca Privada d’Andorra (BPA). Treballador per a la delegació que l’entitat bancària havia tingut a l’Uruguai. Abans d’ahir hauria patit un infart del qual no es va poder sobreposar.

Sanguinetti, expresident d’un dels clubs de futbol més importants i clàssics de l’Uruguai, el Peñarol, era germà de qui havia estat president d’aquell país, Julio María Sanguinetti. Pel ‘cas Odebrecht’ va estar en arrest domiciliari al seu país i es va traslladar voluntàriament a Andorra per donar explicacions a la Batllia. Abans de fer-ho es va haver de passar un parell de mesos a la presó. Una vegada va declarar davant la instructora del cas va quedar en llibertat i va retornar al seu país.

Sempre s’havia declarat innocent. Una altra cosa, sempre deia, és que els investigadors no entenguessin el funcionament d’un banc i de certs empresaris. Però sempre va mantenir que no hi havia res d’estrany ni s’havia fet res de malament. Els problemes judicials, el setge judicial, però, no afluixava, especialment ara a l’entorn llatinoamericà, i finalment el cor li hauria fallat.

Comentaris (2)

Trending