La Guàrdia Civil investiga dues persones a Estamariu per abandonament animal

El SEPRONA ha trobat a l’interior d’una explotació ramadera clandestina diversos cavalls, ovelles i gossos desnodrits i en mal estat

Comentaris

Un dels cavalls trobats a la finca d'Estamariu
Un dels cavalls trobats a la finca d'Estamariu Guàrdia Civil

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA), amb seu a la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida, ha procedit a instruir diligències per a la investigació de dues persones com a presumptes autors d’un delicte de maltractament animal. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van poder saber del mal estat en que es trobaven diversos cavalls, ovelles i gossos, entre altres, al municipi d’Estamariu.

El passat 23 d’agost la Guàrdia Civil, a través del SEPRONA, va acudir a Estamariu per poder comprovar les condicions d’uns animals que es trobaven a una parcel·la. Al lloc es van identificar els dos propietaris de l’explotació ramadera, a tots els efectes clandestina. En fer l’enregistrament de la finca, s’observa que hi convivien divuit ovelles, onze cabres, sis cavalls i tres gossos en condicions inadequades des del punt de vista higiènic-sanitari i de benestar animal.

Cap dels animals que es trobava a la finca tenia menjar als abeuradors per cobrir les seves necessitats, ni tampoc hi havia provisió emmagatzemats. Els responsables mantenien l’explotació de forma clandestina, ja que no estava inscrita als registres, ni disposaven d’autorització per a iniciar cap activitat, a més de no tenir autorització ambiental ramadera. Observant el mal estat físic d’alguns dels animals, els agents es va demanar que acudís el veterinari oficial de la Oficina Comarcal de l’Alt Urgell per poder-los avaluar.

S’adverteix que el vídeo pot ferir la sensibilitat.

 

La Guàrdia Civil va poder constatar que cap dels cavalls tenia document d’identificació, i tres d’ells tampoc no comptaven amb identificació mitjançant transponedor. Els cavalls deambulaven per la finca visiblement desnodrits, sent una egua gran la més afectada, amb lesions aparents i caquèxia extrema. Els tres gossos estaven nugats amb cadenes, no estaven inscrits al Registre general d’animals de companyia ni disposaven d’identificació amb microxip, infectats de paràsits i amb dificultats de mobilitat.

Així mateix, a l’interior d’una de les naus de l’explotació es troben restes d’almenys tres ovelles en avançat estat de descomposició. En demanar els propietaris, aquests asseguren que desconeixien la seva existència. Tenint en compte tots els fets, el SEPRONA decideix immobilitzar els animals a la finca, amb el requeriment de ser atesos per un veterinari especialista perquè puguin rebre un tractament clínic d’urgència.

 

Comentaris (4)

Trending