La Guàrdia Civil decomissa prop de 30.000 euros i 50 monedes de plata a la duana de Farga de Moles

Els agents els van localitzar a la bossa de viatge d’un home, de 70 anys i nacionalitat portuguesa, que els va intentar passar sense declarar per la frontera

Comentaris

Diners i monedes de plata comissats per la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil va decomissar prop de 30.000 euros en divises i monedes de plata en una intervenció realitzada el passat divendres a les instal·lacions duaneres de la Farga de Moles. Els intentava treure d’Andorra sense declarar un home de nacionalitat portuguesa. Pels fets, se li ha obert un expedient per la comissió d’una infracció contra la normativa espanyola de blanqueig de capitals i un altre per contraban.

L’operació va tenir lloc a dos quarts de sis de la tarda quan efectius del cos d’ordre van aturar un Land Rover que circulava des del Principat en direcció a Catalunya. El seu conductor, de nacionalitat portuguesa i 70 anys, va assegurar que no duia res per declarar. Els agents van procedir llavors a un escorcoll més minuciós del vehicle.

Al seu interior es va trobar una bossa de viatge propietat de l’home. Al seu interior es va localitzar bitllets en efectius fins a un total de 30.820 euros, molt per sobre del límit permès per passar cap a Espanya sense declarar. També hi havia 50 monedes de plata de col·lecció. Segons el cos d’ordre, el seu valor és de 1.750 euros.

La Guàrdia Civil li va obrir a l’home una acta per una infracció de la normativa de blanqueig de capitals i una altra per contraban. El diner i les monedes van quedar dipositats a la duana, a disposició de la comissió per la prevenció del blanqueig de capitals i infraccions monetàries del Banc d’Espanya. Només se’l va deixar continuar amb els mil euros habituals en concepte de “mínim de supervivència”.

Les monedes de plata de col·lecció comissades.
Les monedes de plata de col·lecció comissades.

Comentaris

Trending