La Guàrdia Civil comissa prop de 19.000 euros a la duana de Farga de Moles

L’home que els portava va assegurar que només duia 8.000 però la posterior inspecció va permetre els agents constatar que la quantitat superava el límit legal per travessar la frontera sense declarar

Diners decomissats anteriorment
Diners decomissats anteriorment GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil va comissar dijous prop de 19.000 euros que un home de la República Dominicana intentava passar sense declarar cap a Espanya. La intervenció va tenir lloc a les instal·lacions duaneres de la Farga de Moles. La persona enxampada només va poder continuar el viatge amb els mil euros que es considera “mínim de supervivència”.

Els fets van tenir lloc cap a les onze del matí. Pel carril verd, que indica que no hi ha res a declarar, va accedir un Mercedes amb cinc ocupants. Els agents els van aturar i els van demanar si duien diners en efectiu. Un d’ells va manifestar que portava 8.000 euros.

Els efectius del cos de seguretat van procedir a un escorcoll del vehicle per verificar si l’afirmació era correcta. Llavors, a l’equipatge d’un dels ocupants del turisme, ciutadà dominicà de 40 anys, es van localitzar els diners: 19.940 euros. Per tant, una xifra que ja obligava a fer declaració.

Per això, es va obrir acta per la comissió d’una infracció de la normativa sobre blanqueig de capitals i es van retenir els diners. L’home només va poder continuar amb mil euros. La resta va quedar dipositat a la duana, a disposició de la comissió per a la prevenció del blanqueig e capitals i infraccions monetàries del Banc d’Espanya.

Comentaris (1)

Trending