Ferits per inhalació de fum dos treballadors de Soldeu-el Tarter en un accident laboral

Han patit una intoxicació lleu després que un curtcircuit causés un petit incendi al tomb d’una màquina expenedora de begudes en un restaurant del pla dels Espiolets

Una imatge de Soldeu, amb el restaurant La Cabana en primer terme, aquest migdia.
Una imatge de Soldeu, amb el restaurant La Cabana en primer terme, aquest migdia. GRANDVALIRA

Dos treballadors de l’estació d’esquí de Soldeu-el Tarter han hagut de ser atesos aquest migdia a l’hospital arran d’una intoxicació lleu soferta arran d’una inhalació del fum que s’hauria produït al tomb d’una màquina expenedora de begudes situada a la planta -1 de l’edifici on hi ha ubicat el restaurant Cabana, al pla dels Espiolets, al sector de Soldeu. L’incident hauria passat de bon matí però no ha estat fins al migdia que s’han donat els corresponents avisos.

Segons les diverses fonts consultades, els responsables del punt de restauració haurien advertit que una màquina de begudes patia algun tipus de fuita d’aigua o similar i han procedit a intentar-la reparar. Suposadament, s’han fet algunes maniobres amb la màquina sense desendollar-la causant un curtcircuit que hauria provocat un petit incendi i, sobretot, una gran fumera mínimament tòxica.

Dos dels nois que estaven intervenint en l’operació haurien inhalat fum. Les petites flames que hauria causat la guspira s’han sufocat de seguida i també de seguida s’ha ventilat l’espai. Amb tot, passat el migdia, els joves implicats haurien baixat amb el telecabina cap a les instal·lacions centrals de l’estació i altres responsables de l’empresa haurien advertit d’un mareig que ha fet mobilitzar equips d’emergències.

SUM i policia s’han desplaçat fins al lloc. Per precaució, els sanitaris, vers la 1 del migdia, haurien traslladat els afectats a l’hospital on abans de les 4 de la tarda han estat donats d’alta. D’altra banda, els agents desplaçats a lloc han constatat els danys soferts per la màquina i com les instal·lacions havien estat ventilades, aixecant la corresponent acta sobre allò que haurien comprovat i poca cosa més.

Comentaris

Trending