Clam perquè es facin controls de motos a l’entrada i sortida de classes a la Margineda

L’accident d’aquest matí, que sortosament ha acabat sense grans conseqüències per al motociclista, menor d’edat, és la gota que fa vessar el vas de la paciència de la comunitat educativa i els veïns de la zona

Una imatge de l'accident d'aquest matí de dijous.
Una imatge de l'accident d'aquest matí de dijous.

L’accident que hi ha hagut aquest matí a l’altura dels centres educatius de la Margineda ha estat el punt culminant, el got que ha fet vessar el vas de la paciència de molts dels integrants de la comunitat educativa que opera a la zona i dels veïns de l’indret. Uns i altres estan farts dels abusos que fan diversos adolescents, molts d’ells estudiants als instituts d’allà mateix, amb les motocicletes. D’aquí que es demani a les autoritats que disposin controls per mirar que tinguin un efecte dissuasiu.

Les infraccions més escandaloses es donarien just a l’entrada de les classes i, després, a la sortida. Els veïns denuncien infraccions de tota mena, especialment avançaments i curses temeràries, tant de pujada com de baixada. Totes les anomalies es produirien amb motocicletes, posant en risc tant els vianants que puguin haver per la zona -i a l’entrada i a la sortida dels horaris escolars, evidentment, hi sol haver força persones caminant- com altres usuaris motoritzats de la via, però fins i tot els propis ocupants de les motos.

Les fonts consultades han recordat que no seria la primera vegada que circulen dues persones en motocicletes que no tenen l’autorització per acollir dos ocupants o que aquests van sense casc i sense pràcticament cap mena de mesura de seguretat. La carretera de pujada (o baixada) als centres escolars des de la rotonda de la Margineda sol esdevenir massa sovint un circuit de curses. I els avançaments esdevenen tot sovint molt temeraris, obligant altres conductors a fer maniobres perilloses per no topar.

La carretera de pujada (o baixada) als centres escolars des de la rotonda de la Margineda sol esdevenir massa sovint un circuit de curses

Sia o no temerària la situació d’aquest matí, el cert és que poc abans de les 8 del matí -un dels punts horaris conflictius- hi ha hagut una topada entre una motocicleta i un cotxe. Els dos vehicles estaven matriculats al Principat. Es tractava d’una Suzuki GSX S125 conduïda per un noi de 17 anys i un Opel Corsa. Aparentment, el primer vehicle, el de dues rodes, estava avançada i el segon, sense adonar-se de la presència de la moto, ha volgut girar cap a l’esquerra per adreçar-se a un dels centres escolars, tot tirant a terra el motociclista.

Malgrat que fins al lloc de la zona s’hi ha desplaçat tant una ambulància dels bombers com agents de policia especialitzats en atestats, finalment s’ha considerat l’incident com de danys materials atès que el menor, amb el beneplàcit del seu pare -i, de fet, sota la responsabilitat d’aquest darrer-, ha declinat l’assistència sanitària hospitalària. Sí que els bombers sanitaris li haurien fet una petita revisió.

Sortosament, doncs, l’accident no ha tingut greus conseqüències pels implicats en el sinistre. Això no treu, però, que hagi estat el detonador d’un clam evident. De fet, no es descarta alguna acció col·lectiva per sol·licitar formalment alguna actuació. Potser fins i tot des de la direcció dels centres educatius, per tal d’intentar posar ordre i que la situació, que pot acabar sent greu, no vagi més enllà.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending