Es discuteix amb uns ciclistes i acaba detingut per conduir begut

Arran d’una baralla verbal molt pujada de to a una benzinera de Canillo, la policia ha localitzat l’home i li ha fet un control en el qual ha acabat donant positiu penal

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

La policia ha detingut a primera hora d’aquesta tarda a l’entrada nord d’Encamp un conductor que, estona abans, havia mantingut una intensa discussió amb dos ciclistes a qui havia volgut recriminar la seva forma d’anar per la carretera. La intensitat de l’intercanvi de retrets ha estat elevada. Tant que els empleats de la benzinera on es produïa han acabat alertant el servei de circulació de Canillo. A partir d’aquest avís, s’ha buscat el vehicle i, quan se l’ha controlat, ha donat positiu per alcoholèmia.

Faltaven pocs minuts per a les tres de la tarda quan els urbans de Canillo han rebut la trucada d’alerta. L’han fet els treballadors de la benzinera que hi ha a l’entrada sud de la població. Feia estona que contemplaven no sense sorpresa la forta discussió que mantenien el conductor i dos ciclistes. Presumptament, tot arran del fet que el primer entenia que no anaven de forma correcta per la carretera.

No era, però, una conversa tranquil·la. Al contrari, anava pujant de to segons avançava l’intercanvi d’impressions i retrets. Massa, fins i tot. “Estaven molt calents”, ha explicat a Altaveu un dels testimonis. Davant el caire que prenia la situació, s’ha optat per avisar els urbans. Es temia que tot acabés degenerant en una baralla ja física, fet que finalment no ha succeït.

Mentre els urbans arribaven al lloc -han trigat una estona perquè venien de Soldeu, on estan controlant les hores prèvies al segon concert de l’Andorra Mountain Festival-, ciclistes i conductor han marxat del lloc. Tot i això, s’ha avisat a la policia donant les dades del vehicle i aquest ha estat localitzat de seguida.

Així, una patrulla ha aturat el cotxe al costat del Funicamp. Al conductor se li ha fet un control d’alcoholèmia i ha donat positiu. A més, marcava més de 0,8 grams per litre de sang. És a dir, superava el límit que marca el delicte penal. Per això, s’ha procedit a la seva detenció.

Comentaris (2)

Trending