Ensurt per la forta fumera que ha provocat un incident a la planta -1 de l’hospital

Un recipient amb oli a alta temperatura s’ha esquerdat i això ha obligat intervenir els bombers, per refredar la maquinària i ventilar l’espai

Bombers a l'exterior del centre sanitari.
Bombers a l'exterior del centre sanitari. Toni Solanelles

Els bombers han hagut d’intervenir a primera hora d’aquesta tarda per un avís de fum a la planta -1 de l’hospital de Meritxell. L’incident ha estat causat pel trencament d’un recipient que emmagatzema oli calent a una de les sales de manteniment. Els fets han afectat bàsicament aquest pis del centre sanitari però no altres dependències.

L’alerta s’ha rebut cap a dos quarts de tres de la tarda. Els bombers han estat avisats que a la planta -1 de l’hospital hi havia una gran quantitat de fum. Ràpidament s’han mobilitzat efectius de la caserna de Santa Coloma i la de la Massana.

En concret, s’han desplaçat tres camions (dos de foc i un escala) així com el vehicle de comandament. Un cop al centre sanitari, s’ha comprovat que la culpa de tot l’incident es trobava dins una sala de manteniment, en un recipient on es guarda oli. Aquest es troba a altes temperatures (170 graus) i s’havia esquerdat, fet que el líquid en sortís.

Els bombers han refredat de seguida el recipient i han recollit l’oli vessat. També s’han encarregat de ventilar la planta. Tot i que ha calgut evacuar la planta, amb la majoria de personal de servei i manteniment, l’incident no ha afectat altres dependències del centre sanitari, que ha pogut continuar amb la seva activitat normal. Poc abans de les quatre de la tarda, els bombers han donat per controlada la situació.

bombers intervenció hospital
Un dels camions a l'entrada de la planta -1 de l'hospital.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending