Dispositiu de recerca de policia i bombers per trobar un muntanyenc francès

L’home, de 28 anys, feia una ruta que passava pel Principat, i havia pactat que connectaria cada cert estona el mòbil per poder ser localitzar però l’alerta va saltar quan es va comprovar que passaven les hores i no es rebia cap senyal

L'estany de Cabana Sorda és un dels llocs per on es fa la recerca.
L'estany de Cabana Sorda és un dels llocs per on es fa la recerca.

Bombers i policia han muntat un dispositiu de recerca per intentar localitzar un muntanyenc francès que feia una ruta pel Pirineu que travessava el Principat. Des de fa hores que té desconnectades les dades del seu telèfon i, a demanda de les autoritats gal·les, se’l vol tenir controlat per descartar que hagi patit cap incident. Les tasques per trobar-lo compten amb la participació de mitjans aeris i se centren en zones properes al Pas de la Casa i a Incles.

L’home, de 28 anys, està fent una ruta pels Pirineus. Part d’aquesta travessa Andorra però quan va entrar va desconnectar les dades. Segons havia comunicat als cossos de seguretat francesos, la idea era anar-les activant cada certa estona perquè se li pogués fer el seguiment. Divendres, però, van saltar les alarmes, ja que es van acumular les hores sense que l’aparell donés cap senyal.

Davant aquesta situació, i conscients que l’home havia entrat al Principat prop del Pas de la Casa, els bombers francesos van alertar els d’Andorra. I aquests, juntament amb la policia, han activat el dispositiu de recerca. Se sap que l’home anava ben equipat i amb prou menjar, però se’l vol localitzar i, sobretot, descartar que el fet que no hagi activat el telèfon no sigui per algun problema greu que hagi pogut tenir.

Així, els bombers es mouen per les zones de muntanya, amb l’ajuda d’un helicòpter. Per la seva banda, la policia busca per les carreteres per si el muntanyenc ha optat per baixar després del mal temps de la matinada de divendres a dissabte. La recerca se centra en zones properes al Pas de la Casa però també per Incles i Cabana Sorda.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending