Desmantellada a Perpinyà una xarxa de falsificació de carnets de conduir andorrans

La policia de fronteres ha detingut cinc homes que també oferien certificats de residència i treball i ha identificat més d’una vintena de persones que haurien pagat per aquests papers

Material decomissat per la policia de fronteres en l'operació.
Material decomissat per la policia de fronteres en l'operació. DIDPAF Perpignan

La policia de fronteres de Perpinyà (DIDPAF) ha desmantellat una xarxa que durant anys s’ha dedicat a proporcionar carnets de conduir i altres documents falsificats com ara permisos de residència i treball, tots d’Andorra. En l’operació, que culmina quatre anys d’investigacions, s’han detingut cinc persones. Els implicats cobraven entre 500 i 1.500 euros per cadascú d’aquests papers.

El cas es va començar a investigar l’any 2016. Llavors es va identificar un primer falsificador, al qual se li va seguir la pista en un treball força laboriós. Finalment, va ser arrestat el febrer del 2018 a Perpinyà. Arran d’aquest seguiment es van comissar equips informàtics i altre material dedicat a la preparació dels falsos documents, com ara paper, tallador o segells.

Segons les investigacions de la policia, la xarxa cobrava entre 400 i 1,500 euros per cada document falsificat, principalemtn permisos de conduir que compraven persones que volien fer de transportistes sense llicència o després de perdre-la per sancions de trànsit

L’home va acabar admetent que havia venut, com a mínim, papers a un mínim de 30 persones de diferents punts de França. No només llicències de conduir, sinó també certificats de treball i de residència. Cobrava entre 400 i 1.500 euros per cadascun d’ells. Va ser processat i durant uns mesos va estar en situació de presó preventiva. Fa poc va quedar en llibertat amb càrrecs, ja que s’enfronta en el futur judici a una pena de set anys i 100.000 euros de multa.

Els investigadors, però, van continuar tibant del fil per buscar els còmplices del ja detingut. En concret, quatre intermediaris que treballarien a Perpinyà i a poblacions de l’entorn, però també a la regió de París. L’ajudaven a col·locar els documents falsificats a canvi d’una comissió.

Les indagacions també han permès localitzar més de vint persones que haurien pagat per aquests documents falsos. Entre ells camioners que no tenien permís de conduir, en molts casos perquè l’havien perdut per infraccions comeses al volant.

Tots ells seran processats al jutjat penal de Perpinyà. Se’ls acusarà de conducció sense permís i de tinença i ús de documents administratius falsificats. Segons expliquen mitjans francesos, podrien afrontar penes de fins a cinc anys de presó i multes de 75.000 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending