Govern habilitarà un pas provisional al tram de carretera afectat per una esllavissada a Bixessarri

La forta pluja ha provocat que rocs i altres materials hagin estat dipositats sobre la CG-6 a l'altura del poble, deixant-la totalment impracticable, i s’espera que aquest dimarts es puguin encarregar els treballs d’urgència per netejar-la completament

Comentaris

https://www.youtube.com/embed/-xt80TWMLME

Efectius del COEX, així com de bombers, policia i el servei de circulació de Sant Julià treballen a marxes forçades per poder habilitar aquest mateix vespre un pas provisional, de forma alternativa, a la carretera general 6. La via ha quedat tallada aquesta tarda al seu pas pel poble de Bixessarri. El desbordament de dos torrents a causa de la intensitat de la pluja ha obligat a tallar-la, ja que ha quedat plena de pedres i rocs. Estava totalment impracticable.

L’alerta s’ha rebut poc abans de les sis de la tarda. L’ensurt, s’ha de dir, ha estat fort. La precipitació ha estat molt intensa i això ha provocat que dos torrents, un que baixa d’Aixàs i un altre que ve de Canòlich, s’hagin sortit de mare. I han inundat la carretera, arrossegant també pedres i altres materials. Resultat? La CG-6 totalment impracticable. A més, en dos punts. Un al costat de la borda de l’Arena. L’altre, ja al mateix poble.

Els treballs per netejar la via són complicats perquè està totalment envaïda tant per aigua com pel material arrosegat pels dos torrents en el seu desbordament

Efectius comunals i del Govern, entre ells del COEX, s’han desplaçat cap al lloc dels fets per avaluar la situació. La carretera ha quedat tallada des de la rotonda d’Aixovall. També s’han dirigit a la zona el cònsol de la parròquia, Josep Majoral, i el ministre d’Ordenament, Víctor Filloy, així com el cap de Govern, Xavier Espot.

Ara mateix, ja hi ha maquinària intentant netejar la carretera, que està completament impracticable des de la confluència amb la borda de l’Arena. Fonts consultades indiquen que els treballs són complicats, ja que la via està totalment envaïda tant per aigua com per material arrossegat pels torrents en el seu desbordament.

Això provoca que, ara mateix, sigui complicat accedir tant a Bixessarri com a Canòlich. Tampoc és possible desplaçar-se per al CG-6 cap al poble català d’Os de Civis. L’alternativa per arribar seria via Fontaneda i coll de Gallina. Entre les tres poblacions hi resideixen unes 150 persones.

Segons ha explicat Espot, es confia que en un termini breu de temps, aquest mateix vespre, es pugui habilitar “un pas” per als vehicles que han d’accedir a aquests pobles. En tot cas, seria alternatiu, probablement regulat amb un semàfor mòbil. A partir de dimarts, ja es treballarà per adjudicar d’urgència els treballs que han de retornar la carretera a la normalitat.

La previsió és encarregar aquest dimarts treballs urgents per poder retornar la carretera a la normalitat com més aviat millor

Per la seva banda, el ministre de Territori ha indicat que, malgrat que el succés ha estat molt aparatós, una inspecció inicial de la carretera no ha detectat grans danys”. Així, “no es percep cap afectació”. La idea és que aquest dimarts ja es puguin desplaçar a la zona camions de gran tonatge amb el qual es pugui enretirar tot el material que ha quedat a la via.

Des del comú lauredià, el cònsol major ha volgut remarcar la sort que “no s’han hagut de lamentar danys personals”. També ha agraït la tasca realitzada pel COEX i altres cossos del Govern. Al mateix temps, ha explicat que la tempesta ha generat altres petits incidents a la parròquia, en especial inundacions de baixos i algun soterrani perquè la granissada que ha caigut ha taponat les clavegueres. Un dels edificis afectats, de fet, ha estat el del Molí, seu de la mateixa corporació i del ministeri d’Educació.

-seguirà ampliació-

Comentaris (3)

Trending