Controls policials dissuasius al Clot d’Emprivat per evitar altercats juvenils

Veïns i establiments de les avingudes Nacions Unides i Arnaldeta de Caboet fa dies que es queixen del comportament de joves tot sovint sense ofici ni benefici

Un cotxe policial estacionat aquest diumenge, tot fent controls, en una de les interseccions conflictives del Clot d'Emprivat.
Un cotxe policial estacionat aquest diumenge, tot fent controls, en una de les interseccions conflictives del Clot d'Emprivat. Toni Solanelles

La policia ha incrementat aquest diumenge els controls que fa a la zona del Clot d’Emprivat, a Escaldes, fins a convertir-los en algun moment en aturades específiques per mirar de dissuadir els grups de joves que deambulen especialment per les avingudes Arnaldeta de Caboet i Nacions Unides incomodant tant a veïns com a establiments de la zona. El cos d’ordre mira d’evitar que es desmarxi la situació més del que ja ho està des de l’inici de la pandèmia.

Arran de la presència de grups juvenils -hi ha menors i també adolescents majors d’edat, en tots dos casos amb nois i noies que ja han estat fitxats en algunes ocasions per la policia-, fa mesos que el cos d’ordre (i també el servei de circulació d’Escaldes) fan intervencions puntualment. Sobretot quan les mesures per evitar la propagació de la pandèmia eren més estrictes i els incompliments més notoris. Això havia valgut alguns enfrontaments amb els uniformats de certa rellevància.

Aquest divendres una dona hauria comunicat amb el cos per advertir-los que un grup d’adolescents, que s’hauria constatat que en aquest cas eren menors, se li haurien enfrontat. Seria el primer cop que es refereix un enfrontament directe amb terceres persones

Veïns de la zona, al tomb del centre comercial que hi ha en aquell sector, per exemple, han reconegut que la presència de joves, sovint fumant, alguns cops bevent, també fent xivarri en ocasions o fins i tot barallant-se mig seriosament mig en broma, els incomoda fins al punt que hi ha qui canvia d’hàbits. En funció de l’hora o la presència de joves no surten a passejar el gos, ni passen per determinat carrer…

Fonts oficials de la policia consultades han explicat aquest diumenge que de crits i soroll -molts dels joves que es concentren ho fan acompanyats de cotxes o motos notables generadors de contaminació acústica- n’hi ha tot sovint i que es fan actuacions puntuals a alguns requeriments. O que en les rondes habituals en alguns moments es dispersen algunes concentracions de joves.

Certament, aquest divendres una dona hauria comunicat amb el cos per advertir-los que un grup d’adolescents, que s’hauria constatat que en aquest cas eren menors, se li haurien enfrontat. En aquest sentit, les fonts oficials consultades han assegurat que és el primer cop que es refereix un enfrontament directe amb terceres persones.

L’esmentada ciutadana va ser informada del seu dret a denunciar formalment els fets -fetes les constatacions pertinents, la policia no va controlar cap dels menors i, per tant, menys encara va procedir a sol·licitar la corresponent autorització a la Batllia per detenir- i no consta que a data d’avui aquesta denúncia s’hagi formalitzat. Això sí, amb caràcter preventiu s’haurien reforçat els controls amb parades contínues de patrulles a la zona de Nacions Unides i presència pedestre a la zona per evitar aldarulls.

Comentaris (11)

Trending