El ‘cas José Luis Moreno’ esquitxa Andorra

Un excèntric empresari i filantrop argentí que resideix de forma passiva al Principat ha denunciat davant l’Audiència nacional espanyola que el productor televisiu i ventríloc a l’inici li hauria estafat al tomb dels quaranta milions d’euros

Alejandro Roemmers, al centre, amb José Luis Moreno, a la dreta, en la presentació d'un dels seus projectes.
Alejandro Roemmers, al centre, amb José Luis Moreno, a la dreta, en la presentació d'un dels seus projectes. ARXIU

La seva excentricitat més coneguda al Principat, si es pot dir així, són els cotxes d’altíssima gama que hi matricula. Els automòbils d’alt luxe són una de les seves grans passions. És argentí, té 63 anys, s’anomena Alejandro Guillermo Roemmers i no fa pas massa s’ha presentat davant l’Audiència nacional espanyol per denunciar que el seu soci i productor televisiu, qui en altres temps era un conegut ventríloc espanyol anomenat José Luis Moreno, li hauria estafat al tomb de quaranta milions d’euros.

Roemmers és un resident passiu al Principat que, entre altres coses, va establir-se a Andorra per poder matricular vehicles que per les seves característiques, sobretot en relació a aspectes contaminants, estarien fora de catàleg en altres indrets del món. Descendent d’uns multimilionaris farmacèutics, aquest home que en algunes comptades ocasions s’ha deixat veure amb algun dels espectaculars vehicles que ha matriculat a Andorra -també en té en d’altres països- és empresari i filantrop. I devot de Sant Francesc d’Assís.

La seva devoció santíssima i l’aliança amb Moreno, detingut fa unes setmanes amb prop de mig centenar de persones més acusades de forma part d’una xarxa criminal dedicada al blanqueig de diners procedents de diverses delictes subjacents, entre els quals l’estafa i l’aixecament de béns, li haurien jugat una suposada mala passada. Com a mínim, els diners bé prou que els ha trobat a faltar. I no són pas xavalla.

Com que el cas de l’home que es va fer famós manipulant ninots anomenats ‘Macario’, ‘Monchito’ o ‘Rockefeller’ està sota secret de sumari -com que una part de l’operació policial s’ha fet des de Barcelona s’ha batejat el cas com a ‘Titella’-, el resident passiu al Principat va acudir a l’Audiència a posar en coneixement el seu cas particular. Amb un doble objectiu: d’una banda, mirar de saber si els diners que li hauria aixecat a ell ja es contemplen en la investigació.

Un Pagani Zonda de Roemmers matriculat al Principat.
Un Pagani Zonda de Roemmers matriculat al Principat.
De l’altra, i si el primer escenari fallés i els investigadors no haguessin arribat a la conclusió que també hauria estafat Moreno a Roemmers, doncs alertar de la situació i denunciar conseqüentment l’afer. Amb exactitud, no se sap quants diners hauria pogut estafar, presumptament, el productor, creador o com se li hagi de dir, a l’empresari argentí. Roemmers ha explicat en alguns casos que serien quelcom més de trenta milions d’euros. En altres escenaris ha parlat de gairebé cinquanta.

I tot deriva dels diners que hauria avançat perquè Moreno pogués produir el que havia de ser una sèrie -amb musical teatral inclòs- d’alta volada (amb Joan Collins en l’elenc, per exemple) basat en la vida de sant Francesc d’Assís. La sèrie en qüestió s’havia d’anomenar ‘Glow & Darkness’. L’anunci de què es produiria la sèrie es va fer a bombo i plateret. El desembre passat s’haurien d’haver mostrat alguns capítols. El gener s’hauria d’haver estrenat.

Avui per avui, ningú no sap res ni de ‘glow’, ni de ‘darkness’, ni de sant Francesc d’Assís. Amb prou feina de Joan Collins i d’un José Luis Moreno que s’ha salvat de la presó preventiva abonant una quantiosa fiança dinerària. Els diners de Roemmers tot apunta que van ser desviats per obra i gràcia de ‘Marianico’ o ‘Rockefeller’. Moreno semblaria que era més ràpid amb els diners d’altri que els potents cotxes que l’empresari argentí ha matriculat al Principat.

Comentaris (3)

Trending