Localitzada en perfecte estat i sense que sabés que estava buscada la dona cercada a Sorteny

La suposada desapareguda ha estat albirada des de l’helicòpter quan tranquil·lament a peu, pels volts de les 9 del vespre, s’aproximava cap al refugi; els bombers l’han baixat a l’aparcament i s’ha donat el dispositiu per tancat

Els dos bombers acompanyen la dona cap a l'helicòpter una vegada localitzada.
Els dos bombers acompanyen la dona cap a l'helicòpter una vegada localitzada.

El dispositiu de recerca liderat pels bombers ha localitzat en perfectes condicions la dona d’uns quaranta anys que s’estava buscant entre les valls de Rialb i Sorteny, a la parròquia d’Ordino. La localització s’ha produït pels volts de les 9 del vespre a proximitat del refugi de Sorteny, on s’acostava passejant pel camí com si tal cosa. La dona, que estava sent recercada aproximadament des de les 3 de la tarda, no era conscient que estigués sent buscada.

En un dels últims vols que feien els dos bombers muntats a l’helicòpter abans d’aturar el dispositiu en fer-se de nit, els agents del cos han albirat des de l’aire una dona que caminava. Immediatament l’aparell ha baixat i s’ha aturat en una esplanada vora del refugi. Quan la dona s’hi aproximat, un dels bombers li ha demanat la seva identitat i la dona no ha dubtat en afirmar que sí que era ella. I que no era conscient de què se l’estigués buscant ni que ella hagués alertat ningú De fet, no portava cap telèfon ni cap dispositiu per poder connectar-se amb ningú.

Alguns testimonis, que han recordat que durant tota la tarda l’helicòpter ha estat sobrevolant la zona, han explicat que la dona anava pel camí amb tota normalitat. De fet, i sense aclarir massa res, la recercada ha explicat que s’havia posat a caminar i com que s’havia trobat bé ha anat fent camí sense més. Tampoc no hauria explicat quin objectiu tenia ni cap a on pretenia anar. El que és clar és que tenia el vehicle estacionat a l’aparcament de Sorteny, que és fins on l’han traslladat els bombers amb l’helicòpter.

En un dels darrers vols abans de suspendre el dispositiu, els bombers que recercaven des d’un helicòpter han vist una dona caminant que ha resultat ser la cercada, que ha estat traslladada a l’aparcament on tenia el cotxe estacionat i amb el que ha tornat ella mateixa al seu domicili

Des d’allí i amb el seu propi vehicle, constatat que no tenia cap dolença física i aparentment responia a tot de forma normal, la dona s’hauria hagut de traslladar -això ja és cosa seva- al domicili d’Escaldes que té fixat com a residència, i on durant bona part de la tarda l’hauria estat esperant la parella dins del protocol de recerca que s’ha activat, justament, a demanda de la família.

I és que ha estat una familiar que l’acompanyava en l’excursió, una veterana excursionista del Principat ben experimentada, la que ha alertat que en un moment donat de la sortida, havia perdut el contacte i qualsevol rastre de la seva companya. Des de llavors que s’hauria activat un primer equip de dos bombers amb helicòpters que combinaven la recerca per aire i per terra en aquelles zones de mes densitat boscosa.

Més tard, i després d’alertar de la situació la policia, que també hauria acabat fent algunes gestions, s’ha mobilitzat una parella de guies canins. La manca de detalls i el fet que totes les hipòtesis sobre la suposada desaparició estiguessin obertes deixava en l’aire decidir-se per un o altre protocol de recerca. També guies de muntanya que feien una pràctica per la zona s’han afegit en un moment donat a la recerca per les valls de Rialb i Sorteny.

S’ha arribat a activar el bomber pilot de dron per afegir-se al dispositiu però pràcticament no ha tingut temps d’apuntar-se a l’operatiu perquè els seus companys, quan començava a fosquejar, i just abans de suspendre els vols, han acabat divisant la dona i, per a la família i els recercadors, tot ha acabat quedant com un ensurt. Per a la recercada, una sorpresa que se l’estigués buscant quan ella caminava per la muntanya suposadament amb tota tranquil·litat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending