Bebè hospitalitzat per intoxicació de cànnabis

Una nena de disset mesos hauria inhalat el fum que desprenia les cigarretes de marihuana que estarien consumint, aparentment al domicili familiar, els seus progenitors, que tenen un altre fill

Fum procedent d'una cigarreta de cànnabis.
Fum procedent d'una cigarreta de cànnabis. ARXIU

Un bebè de disset mesos es troba ingressat al centre hospitalari des d’aquesta matinada per una presumpta intoxicació de cànnabis. Tant responsables mèdics, com del departament d’atenció a la infància d’Afers Socials, com investigadors de la policia estan gestionant el cas, malgrat que no hi ha cap detingut i, d’entrada, tampoc no es preveu que hi sigui perquè la inhalació del fum cannàbic hauria estat aparentment accidental.

Per la sensibilitat del cas, la situació s’està tractant amb molta discreció i analitzant, alhora, si cal adoptar alguna mesura de protecció envers la menor, perquè el bebè és una nena. Les fonts consultades han preferit, per ara, reservar l’abast que hauria tingut la intoxicació i l’afectació que aquesta hauria tingut en la menor. En tot cas, el bebè hauria inhalat el fum que desprenien les cigarretes de marihuana que aparentment estarien consumint els progenitors de la menor en el seu propi domicili.

Segons les fonts consultades, els pares de la menor, que tenen un altre fill, serien una parella jove -al tomb de la trentena- que aquesta passada nit estaria en una actitud d’allò més distesa. Alguns dels consultats han parlat d’una ‘festa’ en el propi domicili. En tot cas, el que és segur és que a la menor ni se li va fer menjar ni fumar cànnabis. I que la inhalació seria del tot accidental. A més, tot plegat es podria haver vist agreujat -o hauria estat més ‘fàcil’ que el bebè s’hagués vist afectat- per una afecció respiratòria prèvia que ja patiria la menor.

Hores d’ara, i amb els elements que han transcendit i que ha pogut corroborar l’Altaveu, en tractar-se d’un fet accidental, com a molt des del punt de vista de rellevància penal es podria aplicar una falta als pares o a les persones que hi hagués al domicili consumint el cànnabis, justament, pel consum. Es tracta d’una contravenció penal. Caldrà, però, veure si des d’Afers Socials s’activa algun protocol i aquest suposa algun tipus de mesura. S’estaria valorant l’obertura del que tècnicament s’anomena un expedient de menors.

AFERS SOCIALS I HOSPITAL

De forma genèrica, fonts governamentals han explicat que quan es detecta la situació d'un infant o adolescent en situació de risc, els professionals notifiquen aquesta situació activant el protocol PAS per tal que des d'Afers Socials es pugui avaluar i intervenir prop de l'infant o adolescent i la seva família en coordinació amb tots els professionals implicats per tal de garantir sempre la seva protecció i el seu benestar.

Des d’Afers Socials, però, han deixat clar que no es podia informat d’una situació concreta. De la mateixa manera s’ha referit el centre hospitalari. Des del SAAS s’ha indicat que no es pot donar cap informació perquè es tracta d'informació confidencial fora de l'àmbit públic. Fonts coneixedores de la situació, això sí, han indicat que probablement, almenys d’entrada, no es retirarà la custòdia de la menor als pares. Però sí que s’analitzarà l’habitualitat en el consum de cànnabis i es farà un seguiment sobre l’estat de la llar i la manutenció i cura que es fa dels infants.

Comentaris (25)

Trending