Les autoritats americanes confirmen la mort dels ocupants del submarí del Titànic

Les filles ‘andorranes’ de Paul-Henri Nargeolet es reconforten dins l’enorme tristesa en pensar que el seu pare ha perdut la vida fent el que més li agradava i a prop del vaixell enfonsat que tant adorava

Responsables de la guarda costanera anunciant el fatal desenllaç.
Responsables de la guarda costanera anunciant el fatal desenllaç.

Les autoritats americanes (com ara la guàrdia costanera) i l’empresa OceanGate, titular del submarí Titan, han donat per morts els cinc ocupants del submergible, entre els quals hi havia l’antic comandant de la marina francesa Paul-Henri Nargeolet, les dues filles del qual viuen al Principat des de fa anys. Una d’elles, Sidonie, ha concedit una entrevista a agències de premsa internacionals. I colpida per la tristor encara abans que es confirmessin les defuncions, ha assegurat que l’únic que els reconforta és saber que el seu pare ha mort fent el que més li agradava i a prop del Titànic, que tant adorava i coneixia.

El submarí turístic en què viatja Paul-Henry Nargeolet i quatre persones més.

Relacionat

El drama del submarí del Titànic s’estén a Andorra

Les famílies, segons les autoritats americanes, ja han estat informades degudament. De fet, ja s’han fet les compareixences oficials després que a primera hora d’aquesta tarda hora d’aquí la recerca que s’efectuava amb enormes mitjans hagi donat resultat i s’hagin trobat restes del Titan, del submarí, relativament a prop de l’històric vaixell enfonsat el 1912. Nargeolet n’era un veritable expert i apassionat, com també s’ha encarregat de recordat una de les seves filles. La nau amb qui viatjaven cinc persones hauria implosionat just en el moment que va deixar la comunicació amb l’exterior. Les restes localitzades “són compatibles amb una pèrdua catastròfica de la càmera de pressió”. “Probablement la nau va implosionar i no hi ha supervivents”, han assegurat malauradament els responsables de la guarda costanera americana.

230621160520 01 submersible search 0621
La recerca s'ha fet per aire i de manera submergida.

Malgrat que la seva filla confiava en fer les declaracions que la perícia i l’experiència del seu pare li servís per superar una difícil situació, també era conscient de què podia passar i ha afirmat que “està on li hauria agradat estar”. De 77 anys, en feia una trentena que havia descobert el Titànic per primer cop i es va convertir en un dels majors estudiosos de tot el món. Sidonie va tenir notícies directes del seu pare Paul-Henri la setmana passada. I el darrer cop que s’havien vist físicament va ser per Nadal en una visita que l’excomandant i submarinista va fer justament a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending