Altercat a cops i amb mobilització policial als accessos al pont tibetà per l’acumulació de turistes

Els visitants han bloquejat fins a tres autobusos al peu de l’Armiana perquè en anar plens no els podien retornar cap a Canillo a primera hora d’aquesta tarda

Punt d'inicia del camí que porta al pont tibetà.
Punt d'inicia del camí que porta al pont tibetà. Toni Solanelles

El pont tibetà de la Vall del Riu està morint tant d’èxit que fins i tot genera batusses poc dignes del que hauria de ser o pretén ser un referent turístic. Policia, servei de circulació de Canillo i responsables de la instal·lació s’ha hagut de traslladar a primera hora d’aquesta tarda fins al peu de l’Armiana, on comença l’accés a peu fins a la passarel·la per tal de posar ordre a un altercat que ha vist repartir unes quantes cleques. ¿L’origen de tot plegat? Que els busos que traslladen els visitants estaven plens.

Els fets han succeït a quarts de tres de la tarda. Al punt de la carretera del coll d’Ordino, de Montaup, on s’inicia un trajecte a peu de deu minuts fins al pont tibetà pròpiament dit, on els busos deixen i recullen els visitants, s’hi han acumulat diversos turistes que ja havien fet la seva estada a la Vall del Riu i pretenien tornar cap al centre de Canillo. Hi havia tanta gent -també al roc del Quer- que els autobusos anaven plena a vessar.

Una part dels visitants que esperaven han començat a perdre el nervis fins al punt que per fer suposadament pressió han bloquejat, d’entrada, els dos busos que hi havia a la zona, que plens, no podien seguir el trajecte que tenien fixat. Encara després ha arribat un tercer vehicle que pujava de Canillo i alguns dels turistes acumulats, com si de piquets d’una vaga es tractés, també  han aturat el tercer vehicle.

La tensió era màxima i alguns dels conductors ha arribat a demanar explicacions als concentrats que no deixaven circular els vehicles. Aquí ha estat quan hi hauria hagut alguns intercanvis de cops sense que la sang arribés al riu. Però suficients com perquè s’hagi alertat la policia i el servei de circulació de Canillo. Fins a tres dotacions de la primera i almenys un vehicle dels segons s’han traslladat fins al lloc. També hi han acudit responsables comunals de la instal·lació.

En constatar la intervenció policial, els més exaltats haurien afluixat. S’han desbloquejat els vehicles i a poc a poc la situació s’ha anat normalitzant. Quan els funcionaris policials han comprovat que la tranquil·litat havia tornat i tot plegat retornava a allà d’on no havia d’haver sortit, les dotacions dels cossos de seguretat s’han retirat. Sortosament ni tan sols s’ha hagut de formalitzar cap detenció.

Comentaris (28)

Trending