Alerta per l’enviament de correus fraudulents en nom de cossos policials estrangers

Els missatges alerten al receptor que s’han obert diligències contra ell per delictes greus i l’objectiu és intentar aconseguir dades personals i, fins i tot, demanar diners per fer front a una suposada sanció

Un dels falsos correus.
Un dels falsos correus.

La policia ha alertat de l’enviament de correus electrònics on l’emissor es fa passar per la gendarmeria francesa o altres cossos d’ordre estrangers. Amb ells, amb l’excusa que al receptor se li han obert diligències per delictes greus, es demanen dades personals amb el risc, fins i tot, de reclamar diners per suposades sancions. S’alerta, doncs, que no s’ha de fer cas dels missatges i que, si s’ha caigut en el parany, cal denunciar-ho.

L’avís s’ha fet des del grup de Delictes Tecnològics de la policia. En els correus, s’explica, els remitents es fan passar per cossos estrangers i, fins i tot, fan servir els seus logotips. Així hi ha missatges on apareix l’Europol o la Interpol.

En aquests e-mails, s’informa que, suposadament, s’han obert diligències per delictes greus, com ara exhibicionisme i abusos sexuals a menors. A banda, es demana que en un termini de 48 a 72 hores, segons el cas, s’enviï un altre correu a través d’un proveïdor generalista per rebre les instruccions necessàries per aturar el procés.

Des de la policia es recorda que aquesta mena de missatges enganyosos tenen com a objectiu obtenir dades personals, demanar pagaments per sancions falses i també podrien derivar en danys informàtics. Per aquest motiu, quan es reben correus com aquests, no s’ha d’obrir cap document adjunt i cal eliminar el missatge.

En cas de ser víctima d’aquest engany, la Policia recomana posar una denúncia amb tota la informació de la qual es disposi.

Comentaris

Trending