Un mort i un ferit crític en el cotxe andorrà implicat en el xoc frontal a Bassella

En l’accident, en què ha mort també el conductor del segon vehicle directament afectat, s’hi ha vist implicat un autobús d’una companyia del Principat que anava a Barcelona i que sols ha sofert danys materials

Els bombers treballant en el cotxe andorrà implicat per excarcerar les víctimes.
Els bombers treballant en el cotxe andorrà implicat per excarcerar les víctimes.

Un esgarrifós xoc frontal passat Bassella en direcció a Ponts ha ocasionat dos morts i un ferit molt greu i ha obligat a tallar la carretera C-14, a prop de Ponts, durant gairebé tres hores. Una de les víctimes mortals i la persona ferida crítica viatjaven en un cotxe matriculat al Principat. Un autobús d’una companyia andorrana també s’ha vist implicat en el sinistre.

L’aparatós xoc frontal, que ha passat poc abans de les 9 del matí, ha originant retencions quilomètriques mentre els serveis d’emergència sanitària i de seguretat miraven de fer-se càrrec de la situació i d’atendre les persones que estaven ferides. Testimonis presencials del succés han qualificat de “bestial” la situació i de molt dramàtic el sinistre.

https://youtu.be/LOM-kYlgJ_0

Encara no hi ha detalls de les defuncions perquè queden serrells legals per tancar. Però el que està clar és que hi ha un mort en cadascun dels dos cotxes que han picat frontalment. Molt probablement es tractaria dels dos conductors. Alhora, en el vehicle andorrà un dels ocupants, una dona, ha patit ferides gravíssimes i ha estat traslladada per un helicòpter a l’Hospital Taulí de Sabadell en situació crítica. Hi ha hagut dos ferits lleus més, com a mínim, que han estat portats cap a l’hospital de la Seu.

Els cotxes que circulaven en direcció a Ponts, molts d’ells amb origen a Andorra, han estat desviats cap a Solsona si volien continuar la seva ruta per terres catalanes atès que els mateixos dispositius de seguretat estaven informant que el tall de la via anava per llarg. Damunt mateix de la calçada hi ha ambulàncies, mossos d’esquadra i diverses dotacions dels bombers i també s’ha hagut de desplaçar el jutge de pau de la zona per fer els reconeixements corresponents i autoritzar l’aixecament dels cadàvers. El tall total del trànsit no s’ha alçat fins les 12 del migdia.


L’autobús de la companyia andorrana aparentment es traslladava cap a Barcelona a recollir un grup de turistes alemanys. Hi anaven el conductor i dos guies que han resultat il·lesos. No obstant, el vehicle ha sofert danys materials. Hi hauria un quart automòbil implicat, els ocupants del qual han patit ferides de caràcter lleu i han estat traslladats al centre hospitalari de la Seu. Els mossos estudien les causes del sinistre, que apunten a una invasió del carril contrari saltant-se una doble línia contínua per part del vehicle que circulava en direcció a la Seu d'Urgell i a Andorra.

-seguirà ampliació-

 

 

Comentaris (11)

Trending