Stefi Troguet corona el Manaslu sense necessitat d’oxigen artificial

L’alpinista andorrana fa el seu segon vuit mil en poc més de dos mesos i mig tot aprofitant una obertura de clarianes a la zona nepalesa 

Comentaris

Stefi Troguet, a l'esquerra, en plena ascensió a un pic anterior.
Stefi Troguet, a l'esquerra, en plena ascensió a un pic anterior.
L'alpinista andorrana Stefi Troguet ha coronat aquesta matinada el cim del Manaslu (de 8.156 metres) i ho ha fet sense oxigen. Hores d’ara, l’esportista ja torna a estar al camp base amb la resta de companys, celebrant l’èxit sota la neu. És el segon vuit mil que fa en poques setmanes, després d’ascendir el Nanga Parbat el 3 de juliol.

Troguet feia part de l’expedició de l'agència Elite Himalayan Adventures que estava formada per la jove muntanyenca del Principat i sis alpinistes més (Avedis Kalpaklian, Amy McCulloch, Deeya Pun, Khodr Ghadban, Steve Davis i Sandro Gromen-Hayes). La informació de la coronació del cim ha estat facilitada pel director de l'agència local i líder de l'expedició, Mingma Sherpa i ha estat corroborada per l’entorn de la pròpia alpinista.

La culminació de l’ascens s’ha produït vers 2/4 de 4 de la matinada hora nostra, quatre hores més al Manaslu. Les informacions facilitades per l’agència organitzadora de l’expedició ha destacat que l'única component del grup que no ha usat oxigen artificial ha estat la jove andorrana.

L’expedició ha aprofitat l’obertura de clarianes durant la matinada d’aquest divendres per atacar el cim. Era la 1 de la seva matinada quan el grup ha posat fil a l’agulla a la que havia de ser la jornada definitiva. Sis hores i mitja més tard han aconseguit l’objectiu. Després s’ha iniciat el descens. Ha calgut baixar quelcom més de 3.000 metres.


Stefi Troguet, segona per la dreta dempeus, celebrant l'èxit amb la resta del grup.

 

Sobre 2/4 de 2 de la tarda hora nostra (per tant, a 2/4 de 6 al Nepal), el grup en el que s’incloïa Stefi Troguet ha arribat al camp base. Ho ha fet sota una intensa nevada. “Avui dormirem i menjarem bé”, ha comunicat feliç la jove alpinista als seus familiars i amics. La cordada de Elite Himalayan Adventures va sortir del camp base del Makalu el 24 de setembre cap al C1 a 5.800 metres on van fer nit. Un dia després l'equip va ascendir del C1 al C3, a 6.800 metres. Aquest divendres han llançat l’atac definitiu des del camp 4, a 7.450 metres.

Etiquetes

Comentaris

Trending