Sorpresa i malestar al PS per la presència del germà d’Enric Riba a la llista d’UP DA

El candidat a cònsol menor dels socialdemòcrates lamenta que no va saber res fins al mateix dia de la presentació de candidatures quan, en canvi, ell a mitjans de setembre ja ho va comunicar a la família

El candidat a cònsol menor del PS a Encamp, Enric Riba.
El candidat a cònsol menor del PS a Encamp, Enric Riba.

La presentació de les llistes electorals sempre comporta alguna sorpresa. El passat dilluns va ser una bona mostra, com evidencien la confirmació després de dies d’incògnita de la presència de la socialdemòcrata Rosa Gili a Escaldes-Engordany o la caiguda a última hora de la candidatura que havia de liderar Josep Vila a Sant Julià. A Encamp també n’hi va haver alguna i aquesta ha provocat cert malestar en les files del PS, ja que ningú esperava que Andreu Riba, germà del seu número 2 aparegués a la llista d’En Comú per Encamp, que ajunta a Units per al Progrés-Demòcrates per Andorra (UP DA) i Liberals.

El passat dilluns, les quatre candidatures que es presenten a Encamp (Agrupament, Encampadà, Terceravia, En comú per Encamp –UP DA Liberals- i el Partit Socialdemòcrata) van fer els tràmits per oficialitzar la seva presència a les paperetes del 15 de desembre. Més enllà dels caps de cada llista, un dels noms que va sorprendre va ser el número 7 de la coalició entre ‘taronges’ i ‘blaus’. Allà hi figurava Andreu Riba Valls, germà d’Enric Riba, el 2 de la llista del PS.

La sorpresa a les files socialdemòcrates, liderades per David Rios, va ser important. El mateix Enric Riba ha explicat a Altaveu que fins al mateix dilluns no tenia cap informació que el seu germà apareixeria en la setena posició de la llista demòcrata-liberal. En canvi, ell deixa clar que la seva família era plenament conscient des de fa temps del seu treball amb el PS. “Ja em vaig presentar a la territorial a l’abril”, recorda, “i en parlar de les comunals, he participat en el projecte i en la llista que tenim”.

El candidat a cònsol menor explica que “era de coneixement públic que jo hi anava amb el PS” i que “ho vaig comunicar al meu germà a mitjans de setembre”. En canvi, lamenta, “jo sé que ell va amb UP DA el dilluns, quan es presenta la llista”. Deixa clar que “no m’ho esperava” tant per “lògica familiar com tradicional”, ja que “amb els anys, poques vegades s’ha vist”.

La situació, lluny de ser una curiositat o de prendre’s amb simpatia, ha generat un cert malestar entre les files socialdemòcrates. El mateix Riba admet que, per ara, no ha parlat amb el seu germà i que, de fet, prefereix que “la cosa es refredi una mica” per fer-ho. “Per què ell va de número 7 a UP-DA? Li haureu de preguntar a ell. Jo no tinc ni idea del perquè ho han fet així”, apunta.

Comentaris (3)

Trending