Sorpresa entre els sanitaris perquè només dos de cada deu donen anticossos

Persones que havien passat la malaltia segons les PCR que se’ls han anat fent veuen com les primeres analítiques serològiques per punció no revelen la seva immunització

-
-
Al tomb d’un 80% dels sanitaris que s’han fet les primeres proves serològiques a partir dels dispositius de Livzon no haurien generat anticossos de defensa contra el coronavirus, segons fonts hospitalàries. Les dades encara són molt incipients, però en sectors mèdics està generant molts dubtes atès que, justament, és l’entorn sanitari un dels més afectats pels contagis i on més positius s’han anat detectant.

Segons les fonts consultades, hi ha més d’una i de dues i de deu persones que hauria estat malalta de Covid-19 amb PCR positiva, primer, i PCR negatives després, senyal que s’haurien curat, que en els tests que s’han començat a fer aquests dies de preparació, per dir-ho alguna manera, per al cribratge poblacional no estan donant positiu d’immunoglobulines del tipus G, que són les que indiquen la immunització.

Aquesta situació està causant, com a mínim, cert neguit i estupefacció sobretot en els col·lectius mèdics o de naturalesa sanitària. De fet, alguns dels positius en Igg que hi ha hagut, la ratlleta que ho indica -els dispositius que es van servir no quantifiquen el volum d’anticossos, només diuen si n’hi ha o no- és tan tènue que a voltes costa veure-la. En aquest sentit, els professionals que han passat la prova i s’han trobat en aquesta situació expliquen que pot ser pel reactiu o perquè el dispositiu no sigui de prou qualitat.

Els tests d’aquests dies estan servint també per anar calibrant tota l’operativa, mentre els comuns acaben de posar a punt la seva logística i van concertant cites prèvies amb els ciutadans que s’han registrat en les plataformes establertes per poder-se realitzar inscriure per al cribratge. En aquests casos relatius als tests a sanitaris, s’han donat també situacions en què professionals sense cap símptoma han donat positiu d’immunoglobulines del tipus M.

Davant d’això, i la possibilitat que estiguessin contagiats amb el virus, han estat ràpidament enviats a casa després de fer-los també una PCR. Hi ha també, segons que ha pogut saber l’Altaveu, més d’una i de dues PCR que han acabat confirmant positius entre sanitaris. Fins i tot hi hauria almenys un cas on una persona que al seu dia va ser donada, primer, per malalta arran d’un contacte amb un Covid i, després, se la va considerar curada, que ara, en el test, va tornar a donar positiu d’Igm.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending