Sorpresa a l’hospital perquè el cap de traumatologia finalment opti a la plaça ‘dissenyada’ per al seu relleu

El SAAS va posar en marxa un concurs per cobrir un lloc de traumatòleg després de comunicar a Josep Maria Muñoz que no tenia intenció de renovar-li el contracte

-
-
Si volia continuar a Andorra, hauria de presentar-se al concurs que es convocaria i optar a un lloc que, ni de lluny, oferiria les condicions, especialment salarials, de què havia gaudit durant cinc anys de contracte que s’acaben en una desena de dies. Ningú no esperava que l’encara cap del servei de traumatologia, Josep Maria Muñoz, es presentés per mirar d’obtenir la posició laboral que, suposadament, s’havia dissenyat per substituir-lo. No com a cap de servei, això és una altra qüestió, però sí com a traumatòleg en plantilla de l’hospital.

La direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va comunicar a Muñoz fa poc més d’un mes i mig que no li renovaria el contracte que havia establert cinc anys abans amb el departament. El traumatòleg va anunciar pocs dies després al seu equip que davant la situació creada havia decidit activar el seu retorn a la plaça d’origen, és a dir, a l’hospital Trueta de Girona. La sorpresa, però, s’ha donat els darrers dies quan el facultatiu ha presentat el seu currículum per optar al concurs en marxa per cobrir la vacant que deixava la rescissió del seu contracte.

El SAAS pretenia, no renovant el contracte de Muñoz, racionalitzar la despesa salarial -els emoluments pactats al seu dia amb el traumatòleg més que doblen el que fixa la graella salarial ordinària- i, alhora, reordenar la coordinació del servei. Segons fonts del ministeri de Salut, la direcció de l’hospital no estaria del tot satisfeta amb la tasca del traumatòleg com a cap de servei. El concurs obert, però, ho és per la plaça en concret de metge especialista en traumatologia i cirurgia ortopèdica. No serà fins que estigui l’equip al complert que es decidirà sobre qui n’ha d’assumir la coordinació.

La candidatura de Muñoz no seria l'única; el SAAS hauria rebut com a mínim dos currículums més per cobrir la vacant en joc

Muñoz s’hauria repensat la marxa d’Andorra. La motivació real i objectiva sols la sap ell. Però les fonts consultades apunten almenys tres factors que podrien explicar, com a mínim en part, la decisió del traumatòleg d’optar a la plaça ara en joc. D’una banda, que a nivell familiar, l’home se sentiria còmode al Principat. En segon lloc, perquè la seva esposa, la psiquiatra Gemma Garcia, encara té ben bé un any més de contracte com a cap de salut mental de l’hospital. I, finalment, perquè Muñoz no tindria una sintonia gaire bona amb l’actual director del servei de traumatologia del Trueta gironí, que és on hauria d’anar.

L’opció de Josep Maria Muñoz, però, no seria l’única que tindria sobre la taula el SAAS per cobrir la vacant ara en joc, segons les fonts del ministeri de Salut consultades, que no han pogut precisar quan s’espera la resolució del concurs. El que sí que sembla clar és que, hores d’ara, com a mínim hi ha dos candidats més. El SAAS analitzarà amb cura i sense cap prejudici respecte els aspirants els diferents currículums que es presentin. I segons les fonts ministerials consultades, també es tindrà en compte la prestació assistencial que puguin arribar a oferir les persones que pretenguin obtenir la plaça. Es pretén un bon rendiment del professional tant en qualitat com en quantitat.

-

Relacionat

El cap del servei de traumatologia de l’hospital abandona el centre i torna al Trueta de Girona

Comentaris (4)

Trending