El cap del servei de traumatologia de l’hospital abandona el centre i torna al Trueta de Girona

El SAAS, en una maniobra per racionalitzar la despesa, no li garantia el càrrec i li oferia una plaça amb una remuneració sensiblement més baixa de la que contempla el contracte que ara se li acaba

-
-
El fins ara cap del servei de traumatologia i cirurgia ortopèdica de l’hospital, Josep Maria Muñoz, deixa el càrrec i el centre hospitalari. Muñoz no vol córrer el risc de no poder-se garantir la plaça en el concurs que ben aviat promourà el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i que havia de servir per harmonitzar la graella salarial, ja que el traumatòleg català va arribar al Principat amb unes condicions salarials molt per sobre de la forquilla que està aplicant actualment el SAAS.

Fonts del ministeri de Salut han recordat que Muñoz finalitzava el contracte que al seu dia va signar amb el SAAS a mitjan del mes de novembre i que l’actual direcció hospitalària no ha tingut mai la intenció de renovar en les mateixes condicions amb les quals les va signar el llavors director general, Lluís Burgués, a l’aixopluc de la ministra Cristina Rodríguez. Muñoz va aterrar al Principat en un moment especialment convuls al servei, amb la sortida forçada d’un parell d’especialistes, enmig d’un clima laboral complicat i amb un nivell d’activitat en franca davallada.

Aquest fet explicaria, segons algunes fonts, el contracte que se li va oferir a finals del 2013 des del SAAS, amb una fórmula que Burgués va usar per a d’altres especialistes. Contractes gairebé blindats normalment per un període de cinc anys i amb uns emoluments molt considerables. L’actual direcció de l’hospital, segons fonts de Salut, considera que s’han d’anar reordenant aquestes situacions i tornar a la normalitat de la graella salarial, mirant que el personal estigui ben retribuït però sense tirar la casa per la finestra.

Josep Maria Muñoz va aterrar el novembre del 2013 amb un acord blindat per cinc anys i amb el qual la ministra Cristina Rodríguez i el director Lluís Burgués volien resoldre el desordre traumatològic

En aquestes condicions, i com el propi Muñoz ja hauria comunicat a membres del seu equip els darrers dies, al traumatòleg se li hauria proposat l’adequació del salari al que marquen els estàndards del SAAS i la consolidació de la plaça de facultatiu d’alt nivell a partir de passar amb èxit l’edicte que eventualment es convoqués, amb independència que una vegada guanyat el lloc de treball, mantingués el càrrec de cap de servei o pogués no fer-ho. Aquest lloc sortiria d’una elecció entre els diversos components que finalment composessin l’equip.

Davant d’aquesta situació, i com ja ha anat explicant Josep Maria Muñoz segons fonts hospitalàries, el traumatòleg ha decidit abandonar la plaça al terme del seu contracte -el 13 de novembre- i reincorporar-se a l’hospital Josep Trueta de Girona que és d’on procedia i on també ostentava el càrrec de cap de la secció de traumatologia. Ara caldrà veure com es reorganitza el servei. Segons les fonts del ministeri de Salut consultades, la direcció del SAAS es posarà d’immediat a treballar sobre la qüestió.

D’aquí que encara no se sàpiga quan es posarà en marxa el doble concurs que es farà. Però el que sembla clar és que en primer lloc es convocarà un concurs internacional per proveir una plaça de facultatiu d’alt nivell especialitzat en traumatologia i cirurgia ortopèdica per ocupar el lloc d’especialista que deixarà vacant Muñoz i, amb posterioritat, i una vegada estigui l’equip complet, es farà un concurs ja limitat als professionals de la casa integrats al servei de traumatologia per escollir el cap. En principi, la persona triada s’imputarà un complement de responsabilitat afegida (CRA) en la seva remuneració i el càrrec hauria de ser per un any malgrat que amb la possibilitat d’una renovació posterior.

Comentaris (15)

Trending