Els youtubers exigeixen més ciberseguretat a Andorra Telecom per evitar atacs

De moment, no es plantegen marxar del país, però avisen que, si s'allarga en el temps, es podria donar el cas que s'ho plantagessin

La ciberseguretat és baixa a Andorra.
La ciberseguretat és baixa a Andorra.

De broma és com s'estan prenent, de moment, els youtubers els atacs de denegació de servei, però reclamen que Andorra Telecom inverteixi en ciberseguretat perquè el nivell "és baix". Tot i els inconvenients que els hi han creat no es plantegen abandonar el país, però avisen que, si la problemàtica s'allarga, podrien arribar a plantejar-s'ho.

L'atac d'avui al partit a la web de l'acte benèfic no és un fet aïllat. De fet, en els últims dies, Andorra Telecom ha rebut diversos atacs de denegació de servei. Entre els més afectats hi ha els youtubers. En aquest sentit, un dels impulsors del partit, Corbacho amb 425.000 subscriptors al seu canal, ha titllat aquesta gent "de mala persona", sobretot, pel que fa al de la causa solidària que, com ha insistit, "no tenia cap ànim de lucre". De moment no li donen importància, però sí que demanen més ciberseguretat a la parapública, ja que reconeixen que "és baix".

Respecte als altres atacs, Corbacho ha confirmat que a ell sí que li han afectat. “Em salta la DNS que no es pot, estic escoltant música i es talla, estic amb un directe i es talla”, lamenta el youtuber, que reconeix que “així no es pot treballar”.

Tot i això, Corbacho no creu que sigui un atac exclusiu "cap a nosaltres", sinó "en general". De fet, espera que això no vagi a més i que tot es quedi a aquest nivell que, per ara, "s'ho prenen de broma".

El que de moment no plana en el cap de cap d'ells és marxar del país. Tot i això, avisen que si en un termini llarg no se soluciona es pot arribar a aquest punt.

Etiquetes

Comentaris (47)

Trending